Поділитись:

На кордоні Волині і Білорусі навели лад

Четвер, 08 серпня 2019, 15:32

Території, закріплені за українсько-білоруськими пунктами пропуску "Піща" та "Пулемець", які входять до складу митного поста "Піща", прибрали і відновили.

Про це інформує Волинська митниця ДФС. 

Під час спільного обговорення проблем інфраструктури пунктів пропуску через державний кордон України йшлося про разючу відмінність між митними постами, розташованими у Волинській області, на українсько-польському та українсько-білоруському кордонах. Представники різних рівнів місцевої влади погодилися, що розбудова і розвиток цих територій, порядок та належний санітарно-гігієнічний стан, привабливий естетичний вигляд пунктів пропуску – завдання, яке потребує об’єднання зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування.

На виконання цих домовленостей спільними зусиллями посадових осіб Волинської митниці, Луцького прикордонного загону, Служби автомобільних доріг в області, Пулемецької та Піщанської сільських рад проведено частковий благоустрій прилеглих територій та тимчасової зони розташування ПП "Піща" та "Пулемець": нанесено дорожню розмітку, розчищені від чагарників узбіччя траси, пофарбовано чи відремонтовано конструкції, налагоджено освітлення тощо.

На Волинські митниці дивуються із позиції Шацької районної державної адміністрації.

"На часі ми не можемо навіть планувати капітальні вкладення у ці об’єкти. І зрозуміло, що робота, яку зараз провели у рамках належного утримання тимчасових конструкцій, через півроку знов буде піддаватись критиці і вимагати уваги. Проблема – в тимчасовому розміщенні цих пунктів пропуску, для яких не те, що земля не закріплена, навіть місця на карті в детальному плані територій Шацького району не позначено. А без землевпорядної та архітектурно-будівельної документації жоден проектант не візьметься за розробку проектно-кошторисних пропозицій", – зазначили на митниці.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів