Поділитись:

Говорили, чи потрібна Луцьку мапа для позначення джерел смороду

Четвер, 08 серпня 2019, 20:16
Говорили, чи потрібна Луцьку мапа для позначення джерел смороду

Зробити інтерактивну мапу, скориставшись досвідом Львова, аби мешканці Луцька могли позначати джерела смороду, запропонувала член ініціативної групи "За чисте повітря" Наталя Горкіна.

Про "за" і "проти" такої ідеї говорили у четвер, 8 серпня, на засіданні міжвідомчої комісії з питань поширення смороду.

Говорили, чи потрібна Луцьку мапа для позначення джерел смороду

Головна екологиня міста Оксана Тарабанюк зазначила, що така карта практично існує.

"Нанесення на карту джерел смороду потрібне для того, аби візуалізувати і показати, що є причиною реального смороду. Коли ми напишемо список у 200 адрес, він не сприймається так, як тоді, коли нанести його на карту. Коли ми бачимо, що з Гулака Артемовського дві точки, а з Вересневого і ДПЗ – 50 точок, – це ж про щось говорить. Ми протягом двох місяців слідкуємо за цією динамікою. Є ще питання щодо джерела смороду? По-моєму, немає. Ми боремся зі смородом від відстійників Гнідавського цукрового заводу. Що нам дасть ця карта?", – підсумувала Оксана Тарабанюк.

Директор "Луцькводоканалу" Віктор Гуменюк зазаначив, що подібна карта не буде ефективною через спотворення інформації. Він зауважив, що подібна карта не дала очікуваного результату підприємству, тому нею "Луцькводоканал" більше не користується.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Григорій Недопад висловив думку, що люди зловживатимуть ботами, тому інформація з карти дійсно буде недостовірною. Проте він порекомендував усе ж звернутися за досвідом до Львова і розпитати, чи доцільно створювати подібну мапу для Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів