Поділитись:

У Луцьку відбувся семінар із працевлаштування для учасників АТО/ООС (фото)

Четвер, 08 серпня 2019, 22:17

У Луцьку 6 та 8 серпня 2019 року проходив другий семінар для ветеранів АТО/ООС у рамках Всеукраїнського проєкту “Ветерани: від діалогу до працевлаштування”, організований ВГО «Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО».

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Три дні поспіль демобілізовані учасники бойових дій з Рівненської та Волинської областей спілкувалися з роботодавцями українського ринку, відвідали мотивуючі лекції від успішних ветеранів, отримали навички якісного спілкування з працедавцями, підготували себе до співбесіди та зрозуміли очікування роботодавців.

Сьогодні, 8 серпня, у Луцькому міському центрі зайнятості відбувся підсумковий круглий стіл за участі секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, організаторів проєкту, представників Міністерства у справах ветеранів України, Центру зайнятості, громадських організацій Луцька і Волинської області та ветеранів-учасників. Учасники та організатори мали можливість обмінятися враженнями, висловити власні думки та подякувати організаторам за час, проведений з користю.

Як повідомив на почату один із тренерів, ветеран АТО Андрій Ільченко, участь у тренінгу взяли 62 учасники бойових дій із Волині та Рівненщини. За його словами, проєкт відбувся успішно. Вдалося досягти головної мети – ефективної комунікації між роботодавцями та учасниками АТО. Більшість із них пройшли свої перші співбесіди і готові зробити перший крок назустріч новому життю і новій справі. До проєкту також долучилися понад 20 роботодавців. 

“Хлопці, які повернулися із зони проведення бойових дій – це ті люди, перед якими ми усі в боргу. Тому допомога у пошуку роботи, навички правильної комунікації з роботодавцями, адаптація їх до повноцінного життя у тилу – це необхідні кроки. Подібні заходи допомагають їм знайти саме той вид діяльності, який відповідає їх професійним якостям та соціально-психологічному стану, який також варто враховувати. Усі ми знаємо, що військові, які повернулися із зони проведення бойових дій, ще довгий час перебувають у стресовому стані, їм важко звикнути до мирного життя. Але такі тренінги допомагають їм заходити вихід із цих складних ситуацій”, – зазначив Григорій Пустовіт. 

“Луцьк – єдине місто в Україні, де є Центр психологічної реабілітації учасників АТО. Вже зовсім скоро він розпочне роботу. Тому подібні курси зможемо організовувати частіше, охопивши більше учасників”, – зауважив Григорій Пустовіт.

Заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості Андрій Грещук зазначив, що тренінг дав можливість 20 бійцям із Рівного та Рівненської області відірватися від побуту, отримати корисні навички. Усі вони задоволені, мотивовані, налаштовані на позитивні зміни. Звісно, працевлаштування учасників АТО – це завжди непросто. Найперше вони потребують психологічної підтримки. Окрім цього, вакансії, які пропонують центри зайнятості, не завжди відповідають їхнім очікуванням, зокрема і через рівень заробітних плат. На мою думку, варто розглянути можливість запровадити певні дотації від держави для роботодавців, які працевлаштовують демобілізованих бійців”, – додав Грещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські поліцейські вирушили в зону ООС (фото)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів