Поділитись:

Волиняни спрямували до держбюджету понад два мільярди гривень податків

П'ятниця, 09 серпня 2019, 09:52
Волиняни спрямували до держбюджету понад два мільярди гривень податків

Платники податків Волині у січні-липні 2019 року спрямували до загального фонду державного бюджету 2 мільярди 42 мільйони гривень податкових платежів, які адмініструють органи ДФС.

Сума сплачених в області податків до держбюджету перевищує минулорічні показники за аналогічний період на 22,6 відсотка. Про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області. 

«Плюс 377 мільйонів гривень, мобілізованих до держбюджету в області до фактичних надходжень минулого року, переконує в ефективності заходів волинських фіскалів в напрямку протидії ризикам. Безумовно, що ріст сплати податків – показник відповідальної позиції представників бізнесу, котрі виконують свої зобов’язання своєчасно та у повному обсязі», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Не менш важливий чинник якісного виконання завдань із мобілізації податків – сучасні та зручні у використанні електронні сервіси, що активно впроваджуються ДФС в процес обслуговування.

«Електронний формат взаємодії платників з фіскалами виключає суб’єктивний фактор та дозволяє аналізувати звітність швидко та більш якісно. Маючи такий інструментарій, ми своєчасно протидіємо спробам мінімізувати податкові платежі, не відриваючи від діяльності представників соціально відповідального бізнесу», – підкреслила Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, в області найбільшу суму до держбюджету упродовж січня-липня поточного року спрямували платники ПДВ – 892,6 мільйона гривень. Разом з тим до державної скарбниці мобілізовано 607,2 мільйона гривень ПДФО, податку на прибуток – 293,1 мільйона гривень, військового збору – 175,7 мільйона гривень, рентної плати – 40,6 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів