Поділитись:

Трьома волинськими суддями займеться Генпрокуратура

П'ятниця, 27 травня 2016, 10:26
Трьома волинськими суддями займеться Генпрокуратура

Мешканка Волинської області Ольга Бачинська домоглася, щоб Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо суддів Волинського Апеляційного суду.

Відповідне звернення вона надіслала до прокуратури 25 квітня, а в травні отримала відповідь – провадження відкрите, – передає Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, понад 5 років Ольга Бачинська доводить у судах, що її сина Дмитра несправедливо засудили через сфальшовані висновки експерта.

Обурена рішенням Апеляційного суду Бачинська написала звернення в Генпрокуратуру, текст якого публікуємо без змін і правок:

Повідомлення про вчинення кримінального правопорушення колегією суддів Апеляційного суду Волинської області Опейда Валерієм Олександровичем, Лозовським Анатолієм Олександровичем, Клок Олегом Миколайовичем.

20.02. 2014 року, розглядаючи апеляційні скарги на вирок Нововолинського міського суду від 12.12.2013р., яким засуджено Бачинського Д.В. за ч.2ст 286 КК України на п'ять років позбавлення волі, колегія суддів апеляційного суду Волинської обл. Опейда В.О.,Лозовський А.О., Клок О.М. були поінформовані захисниками Большим В.А., Бачинською О.М. та Раулець М.М. в апеляційних скаргах, клопотанні про винесення окремої ухвали та дебатах щодо кримінальних правопорушень вчинених при розслідуванні кримінальної справи по обвинуваченню Бачинського Д.В. на досудовому та судовому слідстві:

1) слідчою Радахевич О.Ю., яка внесення не правдиву інформації до постанови про призначення комплексної експертизи;

2) експертом авто – техніком Стаднюком С.Х..Надав завідомо не правдиві покази в суді щодо ушкодження автомобіля;

3) судово-медичним експертом Війтовичем Б.І., якийпровів судово-медичну експертизу трупа Александрова А.М. 22.07.2011р.(в цей час труп фактично було поховано) без ексгумації, та вніс у цей фіктивний документ завідомо не правдиві відомості про ушкодження лівої гомілки потерпілого;

4) внесення у вирок суддею Нововолинського міського суду Ференс-Піжук О.Р. завідомо не правдивої інформації, а саме : "Протоколом огляду місця події від 11.04.2011 року, на правому узбіччі дороги в напрямку руху автомобіля марки "Вольксваген" під керуванням підсудного , було зафіксовано важливу слідові інформацію, зокрема осип фарби…". Завдяки такому фальшуванню Ференс-Піжук О.Р. штучно перенесла місце ДТП з проїзної частини на узбіччя.

Проте, колегія суддів Опейда В.О., Лозовський А.О., Клок О.М.у змові з суддею Нововолинського міського суду Ференс-Піжук О.Р., виконуючи замовлення,- незаконно засудити завідомо невинного Бачинського Д.В., не "вбачали" підстав для задоволення клопотань про винесення окремих ухвал, та всі неіснуючі фальшиві докази вини Бачинського Д.В., створені шляхом підроблення, поклали в мотивувальну частину свого завідомо не правосудного рішення: " … суд першої інстанції правильно встановив фактичні обставини справи і його висновок про доведеність винуватості Бачинського Д.В. ґрунтується на об'єктивно досліджених доказах".

Вирок суду першої інстанції залишили без змін.

Трьома волинськими суддями займеться Генпрокуратура

Трьома волинськими суддями займеться Генпрокуратура

Трьома волинськими суддями займеться Генпрокуратура

Трьома волинськими суддями займеться Генпрокуратура

13 листопада 2015року пред'явлено підозру судово- медичному експерту Війтовичу Б.І. у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст 358 та ч.2 ст.384 КК України. Кримінальна справа розглядається в суді.

Кримінальні провадження, щодо фальшувань експерта Стаднюка С.Х., слідчої Радахевич О.Ю. та Голови Нововолинського суду Ференс-Піжук О.Р., які були відкриті прокуратурою Волинської обл.. за вказівкою Генеральної прокуратури ( після перевірки доказів) ще у травні 2014 році, та котрі незаконно чотири рази намагались закрити (ймовірно , на замовлення злочинців у мантіях) в даний час знаходяться на досудовому розслідуванні слідчим відділом прокуратури Рівненської області.

Очевидно, судді апеляційного суду Волинської області Опейда В.О.,Лозовський А.О., Клок О.М вважаючи, себе "небожителями", на яких не розповсюджується ні Конституція України, ні КК України, інші Закони України, томупритягнутими до відповідальності за вчинення кримінального правопорушення вони не будуть, теж внесли в ухвалу суду не правдиву інформацію: "…зафіксовані сліди дорожньо-транспортної пригоди, а саме – осип фарби на правому по ходу руху автомобіля узбіччі", що суперечить зібраним доказам, які містяться в матеріалах справи ( покази свідків, протокол огляду місця події зі схемою та фототаблицями від 11.04.2011р).

В протоколі огляду місця події від 11.04.2011р. осип фарби ( місце зіткнення пішохода з автомобілем) знаходиться на проїзній частині: "осип фарби починається за 1,8м від правого краю дороги та закінчується за 0,2 м від правого краю дороги, осип фарби у вигляді лінії, яка перпендикулярно перетинає праву смугу руху"

Покази єдиного очевидця дорожньо-транспортної пригоди Федюка І.Є., правдивість яких підтверджується протоколом огляду автомобіля, протоколом огляду місця події від 11.04.2011р., актом судово-медичної експертизи №68, показами Бачинського Д.В., які полягають в тому, як саме рухався пішохід – зліва на право, та де саме відбулось зіткнення автомобіля з пішоходом, тобто на смузі руху його автомобіля, а не на узбіччі, колегією суддів не взято до уваги, тому що такі покази та матеріали кримінального провадження суперечили варіанту ДТП, придуманому для неправосудного засудження Бачинського Д.В..

Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області Опейда В.О.,Лозовський А.О., Клок О.М., порушуючи конституційне право Бачинського Д.В. на справедливий суд, використовуючи фальшування інших виконавців злочинного замовлення та власноруч внісши в офіційний документ не правдиві відомості, умисно виносять завідомо неправосудне рішення суду,ухвалу№698/14- вих., провадження № 11/773/18/14від 20.02.2014р.у справі проти Бачинського Д.В., якоюнезаконнерішення Нововолинського міського суду від 12.12.2013 року залишили без змін.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 60, ст. 214 та ст. 215 КПК України,

ПРОШУ:

  1. Прийняти та невідкладно зареєструвати подану мною заяву про вчинення кримінального правопорушення в Єдиному реєстрі досудових розслідувань і видати мені у порядку ст. 60 КПК України довідку про прийняття та реєстрацію моєї заяви;
  2. Розпочати за цією заявою про вчинення кримінального правопорушення досудове розслідування у формі досудового слідства за вчинення колегією суддів апеляційного суду Волинської областіОпейдою В.О.,Лозовським А.О., Клок О.М. дій, які мають ознаки складу кримінальних правопорушень, передбачених статтею 375 КК України.
  3. Притягнути до відповідальності Опейду В.О.,Лозовського А.О., Клок О.М. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 375 КК України, які винесли завідомо неправосудне рішення суду.
  4. Про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування вищезазначеного кримінального правопорушення, а також про результати перевірки та міри реагування прошу Вас повідомити у встановлений законом строк письмово та на електронну пошту : о[email protected].
Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024