Поділитись:

У каналізацію лучани кидають хліб, сорочки і підгузки

П'ятниця, 09 серпня 2019, 16:20

Люди у Луцьку неправильно користуються каналізацією. Про те, як це правильно робити, їх потрібно інформувати.

Таку думку висловив на засіданні міжвідомчої комісії з питань смороду ініціатор групи «За чисте повітря» Володимир Редкач. Говорили про це у ЦНАПі у четвер, 8 серпня.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Григорій Недопад зазначив, що він також чув про випадки, коли люди викидають у каналізацію ковбасу і хліб.

За словами заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Костянтина Петрочука, це лише те, що дійшло до очисних споруд. А із стояків будинків сантехніки дістають пів підковдри, сорочки.  Не кажучи уже про засоби гігієни. Проте найбільшого клопоту сантехнікам завдають підгузки.

Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів, що на сайті підприємства і у фейсбуці були правила користування каналізацією. Але люди це не читають.

«Кожного тижня по всіх каналізаційно-насосних станціях і очисних спорудах вигрібається 40 тонн того сміття, яке не повинно бути у каналізаційно-насосних станціях. 96% усіх стоків – це є продукт життєдіяльності людини. Лише 4 % стоків – це ті стоки, які реально пов’язані з доданою вартістю.

Віктор Гуменюк каже, що сьогодні громадяни не несуть жодної відповідальності за користування системами централізованих каналізацій, лише заклади харчування. Результат аналізу з контрольного колодязя у багатоквартирному будинку показав, що там в рази перевищені всі гранично допустимі норми, які повинні би бути. Проте на сьогоднішній момент відповідальність за це покласти нема на кого. Єдиний правильний варіант, зі слів директора «Луцькводоканалу», – закласти це в тариф.

«Якщо суспільство не привчене,  воно мусить за це заплатити. Це є нормальна практика», – додав Віктор Гуменюк. 

Він пообіцяв виготовити для лучан брошурки або флаєри з правилами користування каналізацією.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сморід у Луцьку: у сусідніх селах немає очисних споруд

 

Надрукувати
мітки:
коментарів