Поділитись:

На що до Луцька їдуть дивитися туристи (відео)

Субота, 10 серпня 2019, 10:05
На що до Луцька їдуть дивитися туристи (відео)

Майже 2 800 людей відвідали Центр туристичної інформації у Луцьку. Поки офіційних даних немає, але з початку року до обласного центру Волині приїздили понад 150 тисяч туристів, при тому, що пік сезону ще попереду: мають відбутись "Ніч у Луцькому замку" та "Княжий бенкет".

На що, крім замку, дивляться приїжджі, скільки витрачають на ночівлю у готелях та чи відвідують місцеві музеї, зясовували журналісти Сфери.ТВ.

Найбільше туристів привозить поїзд з Харкова та Києва, менше зі Львова. Декілька днів іноземці гуляють там, а потім вже машиною приїздять сюди на ніч і назад летять до своїх країн. Якщо приїхати до Луцька на день, то одразу на вокзалі є камери схову, отож можна залишити речі і піти поїсти. Для іноземців ціни невисокі, в порівнянні з іншими містами України – теж. Якщо ж турист приїздить на декілька днів, то можна заночувати в готелі. Це буде коштувати від чотирьохсот гривень і вище. За чотири зірки, практично в самому центрі, – 900 гривень.

Перше, куди веде "Гугл" приїжджих, – вулиця Леся Українки. Тут можна не лише побачити центральну пішохідну вулицю міста, а й зайти у Центр туристичної інформації.

"За липень нас відвідало 400 туристів, із них рівно половина – іноземці, що дуже приємно", – розповіла Оксана Штанько, керівниця Центру туристичної інформації та послуг. 

Загалом від початку року сюди завітали майже дві тисячі вісімсот туристів. Працівники кажуть, що це більше, ніж у той самий період минулого року. Наголошують: пік сезону тільки розпочнеться, бо попереду – "Ніч у Луцькому замку" та "Княжий бенкет". На ці події з'їжджаються люди з усієї Західної України, також із Польщі та Білорусі. Власне, із Луцького замку розпочинаються практично усі самостійні оглядини міста.

Далі, кажуть люди, хочуть піти до Будинку скульптура, чули про нього декілька легенд, також зайти у Кірху – усе за рекомендаціями місцевих. Але для тих, кому мало звичайної прогулянки чи навіть оглядової екскурсії, місто приготувало цікаві маршрути.

"Наш центр може запропонувати більше 20-ти різноманітних екскурсій. Це й екскурсія слідами луцьких кликунів, це романтична екскурсія... Це Луцьк мультикультурний", – зазначилла Оксана Штанько.  

Синагога, монастир домініканів, окольний замок, архітектурний комплекс Луцького братства, але існує ще один, вже роками популярний маршрут. 

Побутує думка, що в музеї нухто не ходить, але статистика це все спростовує, адже кількість відвідувачів з року в рік збільшується. До прикладу, в Музеї волинської ікони зараз змінюють формат: якщо раніше були популярні екскурсії, де було 30 чи 40 людей, то тепер невеличкі, сімейні, де 3-4 людини. Також діє акція, коли можна подарувати екскурсію своєму знайомому чи родичеві. 

Працівники музею кажуть, що у вихідні не встигають провести екскурсії усім охочим, додають: такого багатого на туристів літа вже давно не було.

Крім Музею волинської ікони популярні ще два: художній, що в Луцькому замку та нещодавно відчинений Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Чимало людей приїздить до Луцька, аби лише відвідати мистецькі простори міста. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів