Поділитись:

Що робити, коли в школах змушують купувати підручники з англійської

Субота, 10 серпня 2019, 17:07
Що робити, коли в школах змушують купувати підручники з англійської

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголосила, що МОН забезпечує школи безплатними підручниками з англійської мови.

Однак, зауважила, що в школах дуже часто вирішують вчитися за підручниками Кембриджа. Про це вона розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1". 

"Очевидно, що ці підручники-зошити, в яких можна одразу й заповнювати, дуже дорогі. Батьки повинні ухвалити самі рішення, потрібно їм це чи ні. Адже насправді є безплатний підручник, з яким можна працювати. Я не приховую, що вчителю зручніше працювати із зошитами, які мають друковану основу. Сьогодні держава забезпечує безплатно лише підручниками, адже вони використовуються у школі п'ять років, а зошити не можна використовувати повторно. Я мрію про той час, коли Україна зможе дозволити собі купувати ще й такі зошити. Але без них можна обійтися. І можна вчити дітей зі звичайними зошитами, користуючись підручником", – пояснила Гриневич. 

Також вона зауважила, якщо ж батькам у школі кажуть, мовляв, дайте 500 грн на підручник, то передусім вони повинні з'ясувати, що це за підручник, чи він потрібен тощо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форму скасували: Гриневич пояснила, що тепер одягати до школи

Надрукувати
мітки:
коментарів