Поділитись:

"Оксамитовий" відпочинок: де і скільки

Понеділок, 12 серпня 2019, 20:01

Літо добігає кінця, а разом з ним і високий сезон відпусток.

Але для тих, хто не встиг відпочити, попереду залишається оксамитовий сезон – час найприємнішої погоди і доступних цін на подорожі. Куди і за скільки можна вирушити на відпочинок на початку осені, з'ясували журналісти "Сегодня".

На улюблені курорти

У вересні-жовтні потроху спадає спека на найпопулярніших серед українців курортах – в Туреччині та Єгипті. Разом з температурою трохи знижується і вартість поїздок. Туроператори анонсують, що зниження буде традиційним – 5-10 %. Вже на початку жовтня тиждень в турецькому Кемері обійдеться для двох всього в 15 тис. грн, тоді як сьогодні її вартість – близько 18 тис. У цю суму включено переліт, номер у тризірковому готелі і сніданки. А ось семиденний відпочинок в Анталії в п'ятизірковому готелі прямо біля моря коштуватиме вже 35 тис. грн (в серпні – 43 тис.). За такі гроші пару годуватимуть за системою "все включено", дадуть користуватися басейнами, сауною і тенісним кортом, і кожен день розважатимуть аніматори.

Водночас тризірковий тижневий відпочинок з all inclusive в єгипетському Шарм-еш-Шейху коштуватиме близько 20 тис. грн (зараз – 24 тис.) за двох. Підвищивши бюджет поїздки за все на 3-4 тис., можна розраховувати і на чотиризірковий готель. Більш прискіпливим мандрівникам варто виділити на відпочинок більше 30 тис. – саме стільки в жовтні коштує переліт і проживання двох в місці з п'ятьма зірками в Макаді Беї, Ель-Гуні і Хугарді.

Море в Європі

Любителям європейських пам'яток в оксамитовий сезон можна вирушити в Грецію і Чорногорію. У цю пору тут все ще можна купатися (температура води до +22), але за рахунок зниження температури повітря (рідко вище +26) ціни на путівки не так кусаються. Якщо сьогодні тиждень в двозірковому готелі на Криті коштуватиме 23 тис. грн для двох, то в жовтні буде дешевше на 2-4 тис. грн. У суму включені переліт і сніданки. За відпустку в Кассандру в п'ятизірковому готелі з повним пансіоном і пляжем поруч доведеться віддати вже 32 тис. грн (в серпні – 38 тис.).

Трохи дешевше обійдеться туристам вереснева Чорногорія. Семиденний відпочинок в простенькому готелі в Будві коштуватиме 17 тис. грн (в серпні – 19 тис.) За двох – це з перельотом, але без харчування. Втім, більш розкішний варіант можна знайти і за 26 тис. грн за двох. Ця сума включає переліт, проживання на віллі на березі моря і дворазове харчування.

Для більш заможних мандрівників цілком підійдуть Канарські острови. Тиждень для двох тут обійдеться в 33 тис. грн – за ці гроші двох доставлять до острова Тенеріфе на літаку, поселять в тризірковому готелі і забезпечать сніданками. "Все включено" в більш фешенебельних готелях обійдеться вже в 40-50 тис. грн.

Де полікуватися після "все включено"

Зі слів експертів, восени багато українців не проти зміцнити здоров'я.

"В оксамитовий сезон багато хто їде лікуватися після літнього "все включено", – зазначає турменеджер Владислав Кіфарук і додає, що для цієї мети особливо популярні європейські санаторії і термальні джерела.

Але у вересні-жовтні там високий сезон. Так, відпочити в чеських Карлових Варах тиждень і заодно привести в порядок шлунок вдасться за 32 тис. грн за двох. У суму включено переліт, дворазове харчування і лікування. Лікування опорно-рухового апарату на таких же умовах в угорському Хайдусобосло обійдеться в 19 тис. грн. А ось за оздоровлення серця і судин у словацькому Дудинце візьмуть близько 35 тис. грн.

"Щоб істотно заощадити, краще їхати на ці курорти в листопаді – тоді ціни знизяться на 10-30%", – каже Кіфарук, пояснюючи це тим, що листопад не користується популярністю у європейців, які вже щосили готуються відзначати Різдво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 березня 2024
12:14
15 березня 2024
13 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024