Поділитись:

На Волинській митниці – обшуки: відомі деталі

Понеділок, 12 серпня 2019, 17:12
На Волинській митниці – обшуки: відомі деталі

Державне бюро розслідувань здійнсює санкціоновані обшуки у приміщеннях митниці, на митних постах та відділах митного оформлення на Волині.

Про це у Facebook повідомила перша заступниця директора ДБР Ольга Варченко

Із її слів, у ході розслідування встановили причетність до протиправної схеми співробітників митниць. Як йдеться у повідомленні, на початку липня слідчі центрального апарату ДБР викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники ДФС. Зокрема, йшлося про покривання діяльності тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами. Внаслідок діяльності цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців державі завдано збитків на 190 мільйонів гривень. 

Як зазначила Варченко, роль митників зводилася до того, що вони навмисно занижували митну вартість транспортних засобів, які імпортували за підробленими документами. У документах вказували недостовірні дані про відправника та отримувача, а також маніпулювали з інформацією, необхідною для визначення адекватної митної вартості. 

Наразі слідчі ДБР здійснюють сім санкціонованих обшуків на митницях ДФС, митних постах та відділах митного оформлення.  Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід – Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

  • частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);
  • частиною 1 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа);
  • частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки;
  • частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 квітня 2024
19 березня 2024
23 лютого 2024
06 лютого 2024
18 січня 2024
17 січня 2024
05 січня 2024
13 грудня 2023
15:05
25 листопада 2023