Отруєння на поминках у Ківерцях: страви "заразив" працівник
Епідеміологічне розслідування спалаху сальмонельозу після поминального обіду в Ківерцях завершилося.
За результатами встановили, що готові страви заражені сальмонелою працівником закладу харчування – бактеріоносієм, – повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.
До епідеміологічного розслідування залучена Держпродспоживслужба Ківерцівського району, за участю якої проведені адміністративно-запобіжні заходи: надано приписи про усунення причин та умов, що сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства, ухвалено рішення про тимчасове припинення діяльності закладу харчування, складено протоколи про порушення ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
Наразі перехворілі особи проліковані, проходять контрольні обстеження перед випискою з інфекційного відділення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
Підвищення зарплат педагогам неможливе, – головний освітянин Луцька
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти
Нововолинський ремонтно-механічний завод продали: хто новий власник?