Поділитись:

"Це тренер-ікона", – батько плавця про звільненого у Луцьку наставника

Вівторок, 13 серпня 2019, 19:13
«Це тренер-ікона», – батько плавця про звільненого у Луцьку наставника

У Луцьку скандал навколо спортивної школи з плавання. За підготовку рекордсменів волинському тренеру Володимиру Самчуку віддячили звільненням за прогули, тому що він готував в приватному спортклубі, а не в спортивній школі. 

Однак, таке рішення згуртувало вихованців закладу, вони стали на бік тренера, бо той проявив ініціативу: займався з чемпіонами в іншому місці, бо у школі спускають на цей період воду. Вихованці та їхні батьки збираються судитися за честь свого вихователя, – йдеться у сюжеті, який підготували "ФАКТИ". 

Тренер Володимир Самчук каже, що директор КЗ «СДЮСШОР Луцької міської ради» Олександр Сологуб дозволив йому тренувати чемпіона України Максима Ткачука, який невдовзі виступатиме на чемпіонаті світу у Будапешті (це перший спортсмен, який представляє луцьку спортивну школу, що пробився на світову першість з плавання, – ред), у приватному клубі, на час, поки у школі спущено воду з басейну:

"Це було погоджено, я передав йому (директору) заяву, почав тренувати. Максим на декілька днів поїхав на чемпіонат України, там він виборов "доросле" золото, бронзу та срібло".

Однак, для керівництва спортивної школи відсутність води у басейні – не аргумент. Вони твердять, що тренер повинен перебувати на робочому місці. Вихованці Володимира Самчука – обурені. 

"Як можна тренуватися без води? Тому ми й ходили у спортивний клуб", – каже Даниїл Сарапін.

«Це тренер-ікона», – батько плавця про звільненого у Луцьку наставника

"На мою думку наш тренер – один із найкращих тренерів не тільки в Луцьку але й на всю Україну. Він завжди підтримає та змотивує, допоможе у тренувальному процесі", – додає Максим Юзва. 

З директором школи Олександром Сологубом журналістам поговорити не вдалося, проте вони поспілкувалися з виконувачем обов'язків керівника Володимиром Озимком.

"За моєї роботи в цьому колективі таких випадків за ним не відмічалося, але зараз склалася ось така ситуація. Я навіть і не знаю як пояснити, чому він себе так повів", – прокоментував він звільнення свого колеги. 

Тим часом батьки готують колективне звернення до чиновників , стверджують, що таких професіоналів потрібно ще пошукати.

"Кидав все, абсолютно все, нехтуючи своїм часом, сім'єю, готуючи дітей до змагань. Це тренер-ікона", – сказав батько Максима Ткачука Олександр (Максим Ткачук зараз в Угорщині у складі збірної України готується до чемпіонату світу у Будапешті). 

«Це тренер-ікона», – батько плавця про звільненого у Луцьку наставника

"Коли досягаєш результату, а тебе ще й по статті звільняють... Робота тренера – це ж не ті години, які прописані в нашому розкладі, це не ті три години, а набагато більше", – у свою чергу каже Володимир Самчук. 

«Це тренер-ікона», – батько плавця про звільненого у Луцьку наставника

Попри професійність тренера та результати його вихованців, повертати його спортивна школа не збирається, місцева влада у конфлікт вирішила не втручатися. Тренер вирішив подати до суду, бо переконаний, що підстав для його звільнення не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 вересня 2020
14:51
15 липня 2020
14:30
11 червня 2020
20:00
15 травня 2020
25 листопада 2019
13 листопада 2019
12:00
27 вересня 2019
10:00
24 вересня 2019
14:00
13 вересня 2019
11 вересня 2019
19:30