Поділитись:

"Шерифи" на Волині: за що відповідатимуть і скільки зароблятимуть

Середа, 14 серпня 2019, 15:51

фото ілюстративне 

Волинська область стала шостим регіоном держави, де запровадили проєкт «Поліцейський офіцер громади».

Презентували його в середу, 14 серпня, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» є новим форматом у роботі поліції. Він орієнтований насамперед на надання громадянам якісних поліцейських послуг. Поліцейський проживатиме на території громади та постійно контактуватиме із нею, сприятиме вирішенню проблем і потреб громадян. При цьому поліцейського не відволікатимуть на виконання не властивих йому функцій. На Волині уже 37 об’єднаних територіальні громад уклали меморандум про співпрацю з поліцією, обрані офіцери громади, які нестимуть службу на територіях, пройдуть відповідне навчання у межах міжнародної програми.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це продовження впровадження реформи поліції, метою якого є тісна взаємодія поліцейського з об’єднаною територіальною громадою та мешканцями сільської місцевості. Акцент робитимуть на передбаченні правопорушень, постійно спілкуючись із мешканцями громади.

До слова, першою областю, де успішно впровадили проєкт, стала Дніпропетровщина, а вже до 2020 року його планують запустити на всій Україні. 

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, який був присутній на заході, переконаний, що така ініціатива стане рушієм для зміни свідомості людей, які невдовзі матимуть інакше уявлення про поліцейського громади, не порівнюючи його зі звичним дільничними.

«Ми пропонуємо змінити філософію та інституцію поліцейських, які безпосередньо житимуть у середовищі. Ці поліцейські будуть попереджати локальні проблеми і працюватимуть на місці. Будуть слухати громадян, що поруч, і реагувати на ситуації безпосередньо після виникненню», – сказав Олександр Фацевич.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець зазначила, що це найкраща реорганізація поліції.

«Відтепер можна буде попереджати, а не вирішувати вже нагальні проблеми. Вважаю, що діяльність офіцерів допоможе дисциплінувати громаду. Це дуже позитивний шлях», – зазначила вона. 

Окрім того, посадовиця пожартувала, що молоді неодружені офіцери дозволять дещо вирішити й демографічні проблеми регіону.

Варто зазначити, що процес підготовки поліцейських офіцерів громади буде тривати 2,5 місяці, перед тим – місяць на подачу анкет і трохи менше місяця на відбір і тестування. До слова, відбір анкет розпочнеться вже 14 серпня.

Важливо, що отримати офіцерську посаду може кожен, хто має вищу або не повну вищу освіту, пройшовши повну підготовку до посади. Термін навчання становить 6 місяців, така ж тривалість стажування. Заробітна плата поліцейських офіцерів громади стартуватиме від 13 тисяч гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів