Поділитись:

У Брищі демонтують сортувальну лінію

П'ятниця, 16 серпня 2019, 10:00
У Брищі демонтують сортувальну лінію

Виконком Луцької міської ради ухвалив рішення зобов’язати товариство з обмеженою відповідальністю «Луцьк ЕКО» демонтувати до 31.08.2019 сортувальну лінію, що розташована на території полігону в с. Брище.

Натомість тут встановлять нову, потужнішу. Відповідне рішення ухвалив виконком 16 серпня під час свого засідання. Якщо вони цього не зроблять, демонтаж проведе КП «Луцькспецкомунтранс» та звернеться з претензією про відшкодування збитків, пов’язаних з демонтажем сортувальної лінії.

Окрім цього, планується організувати встановлення нової сортувальної лінії на території полігону в с. Брище.

У Брищі демонтують сортувальну лінію

У Брищі демонтують сортувальну лінію

Заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк зазначив, що підприємство “Хаммель-Україна”, яке виграло тендер, вже готове встановлювати лінію і просить надати площу, адже має інші замовлення.

Директор КП “Луцькспецкомунтранс” Валерій Кузьмич каже, що співпраця з “Луцьк ЕКО” не вдалася через суперечності між власниками цієї компанії. Понад десять раз представників підприємства запрошували до діалогу. Адже тут також працювали люди, які нарікали на порушення трудових прав і навіть вдалися до перекриття дороги. І ось кілька годин тому надійшла комерційна пропозиція, аби комунальне підприємство купило ангар підприємства та саму лінію за майже 2 мільйони гривень. Тож Валерій Кузьмич просить повністю розірвати стосунки з “Луцьк ЕКО”.

Нагадаємо, що лінія не працює з 2 листопада 2018 року та не виконує свою основну функцію по сортуванню відходів. Полігон для захоронення побутових відходів в с. Брище переповнений і вже майже вичерпав свій ресурс, є необхідність встановлення нової більш потужної та сучасної сортувальної лінії на території міського полігону, – йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення. Нині за рахунок співфінансування з навколишніх об'єднаних територіальних громад та департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради виготовлена та оплачена частина нової лінії для сортування побутових відходів. Наразі є можливість і необхідність встановлення даної сортувальної лінії на території, призначеній для її встановлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
09 березня 2024