Поділитись:

В Україні хочуть у палатах пологових будинків розміщувати лише одну маму

П'ятниця, 16 серпня 2019, 11:00

фото ілюстративне 

У проєкт нових державних будівельних норм щодо закладів охорони здоров’я пропонують внести ряд важливих змін для проєктування сучасних пологових будинків.

Зокрема, пропонується проєктувати лікарняні палати з розрахунку на одну маму (вагітну) з новонародженою дитиною, – інформує Урядовий портал. 

“Сьогодні у більшості пологових будинків, якщо це не приватні заклади, новоспечені мами з новонародженими розміщуються і по 2-3, а то й по 4 людини в палаті. Це дискомфортно. Ми маємо створювати належні комфортні умови для кожного. Тому зараз оновлюємо чинні будівельні норми щодо проектування медичних закладів і пропонуємо проектувати окремі палати в пологових будинках. Щоб там також обов’язково був душ та туалет. Це необхідні речі”, – зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Нагадаємо, що раніше Мінрегіон також пропонував ввести низку змін у будівельні норми для проектування дитячих лікарень з сучасними окремими палатами для одночасного перебування дитини з батьками. Це комфорт маленьких пацієнтів та спокій їх батьків, які зможуть бути поряд зі своєю дитиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів