Поділитись:

Чи подорожчає на Волині олія: думка експерта

Субота, 28 травня 2016, 11:45
Чи подорожчає на Волині олія: думка експерта

На олійному ринку України, у травні, спостерігалася тенденція підвищення цін на соняшникову олію.

Товар подорожчав в середньому на 200 гривень за тонну.

EXW франко-элеватор, грн/т

22300

22500

CPT-завод/порт, грн/т

22500

22800

FOB, $/т

800

820

За інформацією операторів ринку, єгипетський держтрейдер FIHC скасував тендер на закупівлю 10 тисяч тонн соняшникової олії з постачанням 1-20 червня цього року.

Причиною даного рішення стала висока ціна пропозиції. Станом на сьогодні вартість знову відкотилась у сторону зменшення і стартує вже від 22100 гривень за тонну.

"Проте не слід очікувати суттєвого зниження ціни на олію соняшникову раніше жовтня місяця, до появи нового врожаю соняшника. За підсумками березня поточного року, ключовими імпортерами української соняшникової олії стали країни Далекого та Близького Сходу, а також країни Європи. На ТОП-3 ключових імпортерів (Індія, Китай і Франція) за підсумками місяця доводилося сукупно 62 % загального обсягу поставок української соняшникової олії на експортні ринки", – коментує ситуацію на олійному ринку директор ТМ "Масляна" Юрій Русінов.

Таким чином, Україна продовжує утримувати позицію найбільшого постачальника соняшникової олії на світовий ринок. Тому коливання цін є, були і будуть постійно. Вони зумовлені лише попитом імпортерів або ж курсом валюти.

Надрукувати
мітки:
коментарів