Поділитись:

У Луцьку в "Базиліку" отруїлися люди

П'ятниця, 16 серпня 2019, 16:20

У луцькому кафе "Базилік", що на вулиці Кравчука, 11а, отруїлися вісім людей, з них троє – діти. 

Вони відвідували кафе 15-16 серпня, після чого звернулися за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції. У всіх були  розлади травлення, підвищення температури тіла до 39- 40°С. Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт. Про це повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі. 

Зараз стан хворих – середньої важкості. Всі постраждалі перебувають на стаціонарному лікуванні в обласній інфекційній лікарні.

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху лікарями-епідеміологами обласного лабораторного центру проводиться комплекс протиепідемічних і профілактичних заходів. На цей період заклад закрили. 

Задля проведення бактеріологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано проби страв, харчових продуктів, питної води, навколишнього середовища (змивів)  харчової потужності.

У зв’язку з відмовою, не проведено обстеження персоналу закладу на носійство збудників інфекційних захворювань, що викликає підозру щодо стану їхнього здоров’я і може призвести до подальшого поширення захворювання серед населення. 

Відповідно до статті 18 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб, «власники, а також керівники та інші посадові особи підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності зобов’язані в межах своїх повноважень сприяти медичним працівникам у здійсненні заходів щодо захисту населення від інфекційних хвороб». Для вжиття заходів реагування щодо недопущення поширення інфекційного захворювання оперативно залучено Держпродспоживслужбу. Розпочато епідеміологічне розслідування.

Усіх, хто відвідував кафе "Базилік", просять при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, біль голови, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) терміново звертатися за медичною допомогою. Самолікування може призвести до важких ускладнень.

Нагадаємо: у 2016 році кафе "Базилік" отримало відзнаку від знімальної команди програми "Ревізор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів