Поділитись:

У Франції дітям до 15 років заборонили користуватися телефонами в школі

Субота, 17 серпня 2019, 01:56

Французькі школярі й надалі не можуть користуватися своїми телефонами протягом шкільного дня. Майже рік, як Франція заборонила учням віком до 15 років використовувати мобільні телефони, планшети та смарт-годинники в школі, і це, за словами дослідників, дало цікаві результати.

Уряд країни стурбований тим, що діти були надто залежними від своїх гаджетів, пише «Освіторія Медіа» з посиланням на Business Insider. Попри те, що заборона на мобільні телефони під час уроків вже діяла з 2010 року, новий закон поширився навіть на перерви та обіди. 

Школи самі обирали, чи застосовувати заборону для учнів віком від 15 років. Існують також деякі винятки, наприклад, для учнів з обмеженими можливостями.

Згідно з законом, учні повинні вимикати свої телефони протягом дня або класти їх у шафки. Попри дискусії, заборону збережуть і цього року.

Міністр освіти Жан-Мішель Бланкер назвав вимогу «законом для 21 століття» і заявив, що вона покращила дисципліну серед 12 мільйонів школярів Франції, повідомляє агентство France-Presse.

«Бути відкритим до технологій майбутнього не означає, що ми повинні використовувати їх постійно», – сказав він.

Після французької ініціативи деякі школи в США також проводять подібну політику, щоб учні менше відволікались. У Англії тотально ініціативу не підтрималии, але заборонили смартфони в новітній середній школі в Шотландії. Австралія вирішила пройти стільниковий детокс лише в одному зі штатів з 2020 року.

Фахівці також заявляють, що замість заборони телефонів школам слід моделювати відповідне використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів