Поділитись:

Картопля на Волині цьогоріч буде дорога, але кольорова (відео)

Субота, 17 серпня 2019, 17:10

Урожай картоплі цьогоріч трохи менший, ніж торік, тому ціна на неї зросте.

Про це говорили аграрії на дні поля у селі Торчин. Але фахівці переконують, на ринку її сортів побільшає, продаватимуть ту, яка довше зберігається і оригінальну: жовтого, рожевого і навіть фіолетового кольорів, – йдеться у сюжеті Сфери.ТВ. 

Аграрії прогнозують, що урожайність буде не така велика, як минулого року, отож, ціна може зрости до 16-17 гривень за кілограм. Усі вони зібралися спеціально сьогодні на День поля у селищі Торчин. Тут його організовує місцевий фермер, який займається розведенням насіння картоплі. У нього їх 70 сортів. Чоловік підтверджує, що люди, які мають мало поля, почали відмовлятися від картоплі, але великі компанії продовжують нею займатися.

Великих підприємств, які займаються насінням картоплі в області, є чотири. Їм привозять нові сорти з Польщі, Нідердандів, співпрацюють з офіційними дистриб’юторами. Один із них Андрій Колесник каже, що возить насіння із Німеччини зазвичай тієї картоплі, яка довго зберігається і яку можна переробити.

Картоплю рожевого, жовтого чи фіолетового кольорів розводять українці, її чимало, але вона рідко зберігається протягом тривалого часу, отож, садять її небагато. Загалом на Волині росте 79 тисяч гектарів картоплі різних сортів. Її садять використовуючи нові технології, хімікатів нібито практично немає. Ранню картоплю будуть вибирати наприкінці серпня, а розпал сезону припаде на середину вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 березня 2024
16 березня 2024
19:45
15 березня 2024
21:03