Поділитись:

Освітянам потрібно майже 20 млрд грн на підвищення зарплат

Неділя, 18 серпня 2019, 09:33

Реалізація норм постанови Кабінету Міністрів, що була ухвалена напередодні парламентських виборів, і якою передбачено збільшення оплати праці для всіх освітян від 20 до 70% з 2020 року, коштуватиме бюджету 19,5 млрд грн. Про це, відповідаючи на запитання користувачів Facebook сказала міністр освіти Лілія Гриневич, пише портал Освіта.ua.

Разом з тим, за словами міністра, питання застосування зазначеної постанови залежатиме від нового складу Кабінету Міністрів.

«Буде новий уряд і він буде вирішувати, як він буде застосовувати цю постанову. Тому що ця постанова може вступати в дію тільки разом з бюджетом. Якщо в бюджет будуть закладені 19,5 млрд грн, тоді з 01 січня вона вступить в дію. Якщо не буде можливості і уряд не визначить це пріоритетом, можливо він запропонує інший спосіб врегулювання підвищення заробітної плати або запуск цієї постанови в інші терміни. Ми зробили нашу пропозицію, нашого уряду, яку ми бачимо можливою для втілення», - сказала Гриневич.

За її словами, ця постанова передбачає збільшення зарплат освітян від 20 до 70%. Найбільше збільшення оплати труда стосуватиметься тих, хто зараз має найнижчі зарплати — вихователів дитячих садків, майстрів виробничого навчання у закладах професійної освіти і молодих вчителів, які на старті своєї шкільної кар'єри мають мінімальну заробітну плату.

«Але зростання має торкнутись абсолютно всіх освітян щонайменше на 20%», - резюмувала міністр освіти Лілія Гриневич.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів