Поділитись:

Кримінальні гроші: як у Володимирі будують сміттєвий полігон (відео)

Понеділок, 19 серпня 2019, 20:14
Кримінальні гроші: як у Володимирі будують сміттєвий полігон (відео)

У Володимирі-Волинському будують третю чергу полігону твердих побутових відходів. Проект стартував ще наприкінці 2018-го, але темпи будівництва на папері і в розрахунках випереджають реальні роботи на мільйони гривень. Поліція відкрила «кримінал», замовників підозрюють у привласненні коштів. 

Завдяки сприянню нардепа уряд вже виділив другий транш на добудову цього об'єкта, який планують завершити вже восени. Як у Володимирі-Волинському освоюють мільйони з екофонду, – розслідувала «Сила правди».

У Володимирі-Волинському будують сміттєвий полігон. Проєкт затіяли ще у 2016-ому. Його вартість оцінили в 11,6 мільйона гривень. У 2018-ому уряд виділив кошти на будівництво третьої черги полігону твердих побутових відходів міста Володимира-Волинського. Перший транш склав 5 мільйонів. Ще 500 тисяч гривень дали з міського бюджету. 

Місцевий активіст Тарас Сватко зацікавився темпами будівництва полігону ще наприкінці 2018-го. А в квітні цього року він почав копати котлован. У прямому сенсі цього слова. І навіть долучив до цього процесу детективів Національного антикорупційного бюро та співробітників Департаменту захисту економіки. Так Тарас хотів довідатись де плівка, за яку комунальне підприємство «Полігон» заплатило підряднику ще минулоріч понад два мільйони гривень. Так і не докопався.

 

Тарас Сватко перевіряє наявність гідроізоляції в котловані

Тарас Сватко перевіряє наявність гідроізоляції в котловані

Та це ще не всі «квіточки».У рамках реалізації проекту ТОВ «Комфорт-Еко» придбали і передали замовнику, комунальному підприємству «Полігон», бульдозер на основі трактора Т–130. Він нібито був необхідний на будівництві. За вживану техніку родом з 80-х років минулого століття з бюджету проекту пішло понад 1,1 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів