Поділитись:

На українській АЕС майнили криптовалюту

Четвер, 22 серпня 2019, 00:30

Служба безпеки України розслідує справу майнінгу криптовалюти на Южно-Українській АЕС.

Про це повідомляє видання ExPro з посиланням на Liga.Tech.

Так, за матеріалами Центрального районного суду Миколаєва, посадові особи Южно-Української АЕС в режимному приміщенні станції несанкціоновано розмістили комп'ютерне обладнання з підключенням до мережі. В результаті цього сталося розголошення відомостей про фізичний захист станції, які є державною таємницею.

10 липня в результаті обшуку в кабінеті №104 адміністративної будівлі відокремленого підрозділу «Южноукраїнська атомна електростанція» НАЕК «Енергоатом» була виявлена і вилучена комп'ютерна техніка та її комплектуючі. Вона була несанкціоновано розміщена на території АЕС, утворювала єдину окрему локальну мережу з виходом в загальну мережу і використовувалася для отримання криптовалюти.

У кабінеті №104 СБУ вилучила шість відеокарт Radeon RX 470, два райзера (подовжувачі, які використовується для підключення додаткових відеокарт до материнської плати), чотири блоки живлення, три системні блоки (один з них – саморобний), світч з блоком живлення, світч без блоку живлення, металеву планку з трьома відеокартами, материнську плату, флешку і жорсткий диск. Також було вилучено металевий каркас, на якому змонтовані материнська плата, три кулера, п'ять відеокарт, жорсткий диск і два блоки живлення.

В цей же день обшуки були проведені в приміщеннях, що використовуються військовою частиною №3044 (Національна гвардія України – ред.), розташованої на території ЮУАЕС. В результаті обшуку було виявлено та вилучено 16 відеокарт, системний блок з інвентарним номером військової частини, сім жорстких дисків, два накопичувача, флешку і роутер.

Крім того, співробітники СБУ в інших приміщеннях ЮУАЕС виявили та вилучили медіа-конвертер «CTC union», оптоволоконний і мережевий кабелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені вирахували шкоду екології від майнінгу криптовалют

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 січня 2024
23 жовтня 2023
18 вересня 2023
12 липня 2023
26 квітня 2023
10 березня 2023
25 лютого 2023
11 лютого 2023
16 січня 2023
06 грудня 2022