Поділитись:

На Волині почастішали злочини серед неповнолітніх

Четвер, 22 серпня 2019, 04:24

На Волині за останні пів року зросла кількість злочинів, вчинених неповнолітніми.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Так, прокуратура Волині, проаналізувавши стан злочинності серед неповнолітніх в області упродовж семи місяців 2019 року, встановила, що на території регіону на 35,2% зросла кількість злочинів, вчинених неповнолітніми (з 54 до 73), а також у 2,4 рази (з 20 до 48) зросла кількість підлітків, які вступили у конфлікт із законом (4 з них – раніше судимі, 19 – скоїли злочини повторно).

Із загальної кількості злочинів підлітками упродовж січня-липня 2019 року вчинено 2 особливо тяжких злочини, 40 тяжких злочинів, 24 злочини середньої тяжкості та 7 злочинів невеликої тяжкості.

Високою часткою із загальної кількості вчинених неповнолітніми злочинів залишаються злочини проти власності, які становлять 79%.

Такий стан справ потребує вжиття додаткових заходів правоохоронними органами, зокрема, забезпечення органами поліції області належного обліку та профілактичної роботи з правопорушниками, які не досягли 18 років, виявлення причин та умов, що сприяють їхній протиправній поведінці, вжиття заходів для їх усунення, посилення контролю за поведінкою засуджених та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

"Необхідно виявляти та притягувати до встановленої законом відповідальності також і дорослих, які втягують дітей у протиправну діяльність.

Проте силами самих лиш правоохоронців проблему навряд чи вдасться вирішити. Задля недопущення вчинення злочинів підлітками необхідні зусилля педагогів та батьків, адже протиправну діяльність спричинюють також бездоглядність дітей та байдужість їхніх рідних до їхньої долі, зламати яку може навіть один необдуманий вчинок", – підкреслила пресслужба відомства.

Відтак прокуратура області звертається батьків дітей-підлітків із проханням з особливою увагою ставитися до їхніх занять, кола їхнього спілкування, тримати на максимальному контролі проведення ними вільного часу, аби упередити можливість вчинення неповнолітніми будь-яких протиправних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині засудили підлітка, який вимагав гроші у школярів

Надрукувати
мітки:
коментарів