Поділитись:

Майже третина комунальних підприємств Луцька працює в збиток

Четвер, 22 серпня 2019, 09:29

У першому півріччі 2019 року фінансово-господарську діяльність здійснювали 19 комунальних підприємств. 15 із них є прибутковими, решта працювали у збиток. Одначе, це показники за перше півріччя, тож він не є визначальним, пояснив директор департаменту економічної політики Борис Смаль.

Звіт про фінансову-господарську діяльність слухали під час засідання виконавчого комітету 22 серпня.

За результатами господарювання у першому півріччі 2019 року 15 комунальних підприємств міста отримали 3,9 млн грн прибутків, 4 – отримали 29,2 млн грн збитків.

Найбільший збиток отримано ДКП «Луцьктепло» у розмірі 28 424,5 тис. грн при запланованому прибутку 12 526,0 тис. грн, у зв’язку із значно меншою реалізацією теплової енергії та послуг, які надає ДКП «Луцьктепло», що і спричинило невідшкодування умовно-постійних витрат підприємства.

Крім того, виробнича діяльність теплопостачальних підприємств характеризується яскраво вираженою сезонністю, тобто для літнього періоду характерною є збитковість надання послуг. Такі цифри на «Луцьктеплі» виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт назвав ганебними та звинуватив у цьому дії попереднього керівництва. Він зауважив, що нині там новий керівник, завданням якого буде оздоровлення підприємства.

Разом з тим, у звіті Бориса Смаля йдеться, що суттєво зменшили фінансові зобов’язання протягом звітного періоду ДКП «Луцьктепло» на 81 874,0 тис. грн, КП «Луцьке підприємство електротранспорту» – на 2 447,0 тис. грн, Луцький комбінат шкільного та студентського харчування – на 974,0 тис. грн, КП «Луцькреклама» – на 726,0 тис. грн та КП «Луцький зоопарк» – на 539,0 тис. грн.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чорт ногу зламає, – депутат про луцькі ринки 

Надрукувати
мітки:
коментарів