Поділитись:

«Мені прикро, що зробили таку ганьбу», – Лікарчук про рейтинги шкіл

Субота, 24 серпня 2019, 05:44

Колишній керівник Українського центру оцінювання якості освіти, в. о. директора Навчально-методичного центру забезпечення якості освіти Ігор Лікарчук заявив, що рейтингування шкіл за результатами ЗНО має таку ж цінність, як рейтингування лікарень за показником середньої температури хворих.

Про це він написав на своїй особистій сторінці у Facebook.

За словами Лікарчука, перші таблиці, ініціатором формування яких був саме він, були створені для порівняння результатів зовнішнього оцінювання у регіонах, а не для того, щоб школи мірялися рейтингами.

«Рейтингування шкіл за результатами ЗНО має таку ж цінність, як рейтингування лікарень за показником середньої температури хворих. Заявляю про це усвідомлено та відповідально, як один із тих, хто запроваджував ЗНО в Україні, і був ініціатором (автором) формування перших таблиць для порівняння результатів зовнішнього оцінювання у регіонах. Мені страшенно прикро, що із того досвіду зробили таку ганьбу. Але це, як у приказці: «Дай мавпі ноутбук і побачиш, що з того буде». Жаль, що я не Тарас Бульба. Пам’ятаєте: «Я тебе породив, я тебе і вб’ю». На жаль, щось подібне про рейтинги я можу лише сказати», – написав Ігор Лікарчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів