Поділитись:

На Волині за минулий тиждень зафіксували 26 порушень правил рибальства

Вівторок, 27 серпня 2019, 23:17

У період з 19 по 25 серпня 2019 року інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 26 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Про це інформує пресслужба рибоохоронного патруля Волині.

Так, було складено сім протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 14 – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП), три – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП) та одне – за продаж заборонених знарядь лову (ч. 1 ст. 85-1 КупАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна. 

«Загалом, у порушників вилучено 4 кг водних біоресурсів та накладено штрафів на суму 714 грн. Вилучено 10 од. заборонених знарядь лову та ще 10 од. – за актами безхазяйного майна», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, з 18 по 21 серпня Волинський рибоохоронний патруль спільно з працівниками НПП «Прип’ять-Стохід», екологічної інспекції та поліції здійснили природоохоронний рейд на водних об’єктах Любешівського району.

Так, 18 серпня на меліоративному каналі, поблизу с. Угриничі Любешівського району Волинської області викрито трьох громадян, які здійснювали незаконний вилов риби забороненими знаряддями – однією риболовецькою сіткою та «рамкою». Порушникам вдалося виловити 10 екз. ротану. Оскільки риба перебувала у живому стані, працівники рибоохорони провели випуск водних біоресурсів у природне середовище.

Наступного дня виявлено аналогічне порушення. Інцидент стався на оз. Люб’язь, поблизу с. Підкормілля Любешівського району Волинської області. Двоє чоловіків здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів за допомогою забороненого знаряддя – «саки». Завдяки оперативним діям рейдової групи, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На громадян оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення порушників до відповідальності.

25 серпня завдяки зверненню небайдужих рибалок було зафіксовано грубе порушення рибальства. Інцидент стався на водному каналі, що впадає в оз. Оріхівське Ратнівського району Волинської області. Двоє жителів с. Лучичі проводили незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – «кловнею». Патрульні рибоохорони спільно з представниками Луцького прикордонного загону одразу виїхали на вказане місце події.

Завдяки дзвінку громадян та оперативним діям працівників обох відомств, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України. На винних осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Заборонене знаряддя лову вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення – прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40 .

Довідкова інформація:

В період з 20 серпня по 30 вересня у Волинській області розпочинається друга линька раків та встановлюється заборона на їх вилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Світязі зловили рибного браконьєра

Надрукувати
мітки:
коментарів