Поділитись:

Успішні жінки в політиці: у Луцьку ділилися досвідом (фото)

Четвер, 29 серпня 2019, 19:31

У Луцьку відбулася регіональна конференція для депутаток і представниць органів місцевого самоврядування "Жінки в демократичному врядуванні: як досягти успіху на місцевому рівні".

Модераторами заходу були засновник ГО "УЖДМ", депутатка Черкаської обласної ради чотирьох скликань Любов Майборода та координаторка північного регіону "УЖДМ", депутатка Луцької міської ради Юлія Вусенко.

Як розповіла Юлія Вусенко в коментарі ІА "Конкурент", метою заходу є спонукати жінок балотуватися в органи місцевого самоврядування.

"Найуспішніші країни мають велике жіноче представництво – не менше 40% в уряді та на інших рівнях", – зазначила вона.

Упродовж заходу відбулися три панельні дискусії на наступні теми:

  1. Роль місцевих рад у просуванні гендерної рівності: практики та досвід роботи жінок на різних рівнях місцевого самоврядування. 
  2. Контроль за виконанням місцевих бюджетів. 
  3. Успішні практики жінок волинського краю.

Під час панельних дискусій спікерки ділилися успішними проєктами та історіями з власного досвіду.

Запрошеними учасницями стали чинні депутатки різних рівнів, а також помічниці депутатів, жінки, які брали учась у виборах або планують брати участь у них в майбутньому.

Окрім того, протягом дня учасниці отримали нові знання про можливість контролю місцевих бюджетів і написання бюджетних запитів та звернень.

"Такі заходи спрямовані на підвищення мотивації жінок до участі у політичних процесах на місцях", – резюмувала Юлія Вусенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів