Поділитись:

На Волині африканську чуму найчастіше знаходять у свійських свиней

П'ятниця, 30 серпня 2019, 06:55
На Волині африканську чуму найчастіше знаходять у свійських свиней

Через африканську чуму свиней в Іваничівському районі триває карантин. Там хворобу зареєстрували у диких кабанів ще  у липні.  Тоді заражене було усе стадо. 

Про це повідомляє Сфера ТВ.

Від початку року в Україні зафіксували 43 випадки африканської чуми свиней. Вперше таку хворобу виявили в країні  у 2012 році. На Волині вона є останні три роки. За цей час захворіли п'ять свійських і три дикі тварини. Цього року в області теж були зареєстровані випадки АЧС (африканська чума свиней).

"У цьому році в області зареєстрували два неблагополучні пункти серед диких свиней. Це, зокрема, територія мисливських угідь Горинь та Павлівське лісомисливське господарство", – зазначив Богдан Лозинський, начальник ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

Африканська чума свиней – це інфекція. Вона передається від однієї особини до іншої. У перші два тижні немає жодних ознак зараження, далі тварини слабнуть і доходить до крововиливів. Наразі АЧС – чи не найнебезпечніша з усіх хвороб свиней, оскільки її занесення супроводжується високою смертністю серед поголів’я. Як наслідок, значні економічні збитки.

"Вакцини проти цієї хвороби досі немає, тому треба  знищувати усе, навіть потенційно інфіковане стадо. У населеному пункті, де встановлений карантин, винищувати усіх наявних в господарствах свиней. Серед майже п’ятиста зареєстрованих випадків АЧС в Україні найчастіше їх знаходять у свійських свиней", – зауважив Олександр Кватирко, начальник Волинського ОУЛМГ.

Африканська чума свиней – це проблема не лише області чи навіть України, а всього світу. В Європі вона поширилася до Бельгії , в Азії захопила Китай. Вчені зараз працюють над створенням вакцини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волинь повернулася африканська чума свиней

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024