Поділитись:

Двох китайських легкоатлеток запідозрили, що вони чоловіки (фото)

Середа, 04 вересня 2019, 01:46

Новий гендерний скандал розгорівся в легкій атлетиці. Ляо Меньсюе і Тун Цзенхуань посіли перше і друге місця в забігу на 400 метрів серед жінок на чемпіонаті Китаю, проте їх зовнішність змусила глядачів задатися питанням: «А чи дівчата вони?».

Насторожили і результати спортсменок: 53,25 секунди у Меньсюе і 53,35 секунди у Цзенхуань – не той час, який дозволив би їм боротися за медалі на світовій першості. Проте для Китаю показники більш ніж солідні: найближчу суперницю вони випередили більш ніж на 2 секунди, пише Главком.

Причому це не перший успіх спортсменок, ззовні схожих на чоловіків: місяць тому Меньсюе і Цзенхуань домінували в естафеті 4×400 метрів на літньому чемпіонаті країни.

На тлі скандалу Китайська федерація легкої атлетики провела перевірку і виступила з офіційною заявою, де стверджувалося, що 24-річна Ляо Меньсюе і 23-річна Тун Цзенхуань – жінки. Однак при цьому федерація не надала жодних тестів або пояснень того, як була визначена статева належність Меньсюе і Цзенхуань.

Це не перший схожого роду скандал в світі легкої атлетики. Раніше південноафриканська легкоатлетка Кастер Семеня, дворазова олімпійська чемпіонка в бігу на 800 метрів, була відсторонена від участі в чемпіонаті світу з легкої атлетики 2019 року в Досі через підвищення вмісту тестостерону. У коментарях в мережі жартують, що на тлі Меньсюе і Цзенхуань Семеня – зразок жіночності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще двоє волинян поїдуть на Паралімпійські ігри

Надрукувати
мітки:
коментарів