Поділитись:

У луцькому "Базиліку" отруїлися рибою у суші

Середа, 04 вересня 2019, 10:35
У луцькому

Результати епідеміологічного розслідування спалаху в кафе «Базилік», що на вул. Кравчука в Луцьку, встановлено, що причиною спалаху є сальмонела.

Факторами передачі послужили суші з використанням сирого морського окуня, котрий був придбаний у торговому комплексі «Пасаж»  без супровідних документів, – інформує Волинський обласний лабораторний центр. 

До того ж обставинами, що сприяли виникненню спалаху, був незадовільний санітарний стан приміщень кухні, порушення умов зберігання сирої та готової продукції, порушення  технології приготування страв, недотримання правил особистої гігієни працівниками харчової потужності.

При дослідженні змивів з обладнання, інвентарю, посуду виділені бактерії групи кишкової палички в 72 %, стафілокок – в  2,5 %.

Персонал закладу обстежений на патогенну мікрофлору,  у 9  з них виявлено стафілокок, а в офіціантки  кафе – сальмонелу, яка не була ідентична культурі сальмонели, виділеної від хворих. Працівники, котрі є носіями сальмонели та стафілококу, відсторонені від роботи для проведення лікування та контрольних обстежень.

В осередку проведено комплекс протиепідемічних заходів, дезінфекцію із лабораторним контролем її якості.

Заклад почав працювати 30 серпня. 

Нагадаємо: у луцькому кафе "Базилік" отруїлися вісім людей, з них троє – діти. За інформацією Волинського обласного лабораторного центру керівництво відмовилося проводити обстеження персоналу закладу на носійство збудників інфекційних захворювань. Керівництво закладу повідомило про проводення епідеміологічного розслідування для встановлення причин та обставин, що, ймовірно, могли призвести до захворювання. До слова, у 2016 році кафе "Базилік" отримало відзнаку від знімальної команди програми "Ревізор". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів