Поділитись:

Чи можна ставити холодильник на балкон*

Четвер, 05 вересня 2019, 10:25
Чи можна ставити холодильник на балкон*

Основна проблема багатьох українських квартир – маленька кухня. Тому, купуючи холодильник foxtrot.com.ua або морозильну камеру, багато хто стикається з проблемою – куди його ставити? І тут ви згадуєте, що у вас є абсолютно незайнятий балкон (або лоджія), і вирішуєте встановити холодильник там. Але зачекайте ... Чи можна взагалі ставити холодильник на балконі, і чи буде він там працювати?

Що рекомендують виробники

Експлуатація холодильника на неопалюваному балконі або лоджії (навіть якщо вона засклена), швидше за все, призведе до порушення рекомендованого виробником температурного режиму (восени, взимку і навесні температура цілком може бути нижче 10 градусів, а влітку – перевищувати 40 градусів).

Чому виробники «не дозволяють» використовувати холодильник або морозильник на балконі:

  • Вплив атмосферних опадів на незаскленого балконі

При установці холодильника на незаскленому балконі пряме попадання вологи на агрегат загрожує електробезпеці всієї квартири: це може призвести до короткого замикання. Крім того, в умовах постійного впливу вологи корозія металевих частин неминуча.

  • Підвищена вологість

Експлуатація холодильного агрегату в умовах підвищеної вологості може призвести до порушення електричної ізоляції, передчасної корозії металевих частин холодильника, спучуванню лакофарбового покриття, тощо. Крім цього, вплив вологи може спровокувати поломку терморегулятора або керуючої плати холодильника (через окислення контактів).

  • Вплив прямих сонячних променів і високих температур

Установка холодильника в зоні потрапляння прямих сонячних променів неминуче призведе до вигоряння лакофарбового покриття агрегату – фарба пожовтіє і потріскається, псування пластикових і гумових деталей. Крім цього, в літній період можливе перевищення температури, при якій допускається експлуатація холодильника, що змусить працювати компресор на межі можливостей і може вивести його з ладу.

  • Вплив негативних температур

У холодну пору року масло в компресорі холодильника густіє, що додатково навантажує мотор і скорочує термін його служби. При низьких температурах навколишнього середовища тиск в магістралі падає, і фреон, який зібрався в конденсаторі, спочатку не може його покинути. Тому мотор холодильника деякий час буде працювати вхолосту для створення достатнього тиску. Це також призводить до перевантаження компресора і передчасного виходу його з ладу.

Отже, якщо хочете зберегти техніку якомога довше у працюючому та охайному стані, не варто ставити його на балкон. Це також стосується просто зберігання приладу на балконі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 лютого 2024
04 серпня 2023
23 червня 2023
14 травня 2023
28 квітня 2023
15 лютого 2023
06 лютого 2023
31 січня 2023
12 листопада 2022
11 листопада 2022