Поділитись:

Собакам – вольєри, бикам – стійла: в Іваничах діятимуть правила щодо тварин

Четвер, 05 вересня 2019, 12:01
Собакам – вольєри, бикам – стійла: в Іваничах діятимуть правила щодо тварин

Іваничівська селищна рада затвердила правила утримання домашніх тварин. За ігнорування жителям селища "світить" покарання. –

Правила уклали задля безпеки, моральності й гуманності, покращення екологічного, санітарно-ветеринарного та епідеміологічного стану на території Іваничівської селищної ради, – йдеться на сайті органу влади. 

Отож, відтепер жителі селища зобов'язані реєструвати домашніх тварин (собак та котів) віком від двох місяців і старше. Це можна буде зробити в приміщенні Іваничівської селищної ради. Після цього тваринам треба буде надіти нашийник з реєстраційним номером. Про смерть тварини господар також має повідомляти місцеву владу. 

І в собак, і в котів, відповідно до правил, мають бути належні умови для проживання. Їх треба буде вакцинувати і лікувати, якщо виникне така потреба. Сторожових псів необхідно буде тримати у вольєрі або на прив'язі і спускати лише в закритих дворах із висотою огорожі, що унеможливлює втечу тварини. Про наявність таких собак застерігати написом біля входу та по периметру об'єкта або території. Вигулювати таких собак за межами двору можна буде лише з намордником і на повідку.  

За своїми улюбленцями жетелів Іваничів змусять прибирати. Також волиняни відтепер мусять і підгодовувати безпритульних собак. Якщо ж хтось надалі не зможе утримати тварину, то треба передати її за можливістю у власність до іншої особи або застосовувати методи евтаназії. 

Не забули в правилах і про худобу та птицю. Іваничівцям дозволять заводити домашніх тварин і птицю лише тоді, коли в них є умови для їнього утримання та догляду. Випасати тварин та вигулювати птицю можна буде тільки у відведених для цього місцях: громадських, індивідуальних огороджених толоках, індивідуальних подвір’ях, інших дозволених місцях. Буйних тварин треба буде утримувати на стійлі. 

За бездоглядне бродіння худоби вулицями, в парках, в місцях, облаштованих для відпочинку людей, нищення та забруднення худобою вулиць, пошкодження зелених насаджень будуть карати власників.  

Також власники тварин мають періодично піддавати їх ветеринарно-діагностичним та клінічним обстеженням, профілактичним вакцинаціям та обробкам. У разі захворювання або загибелі тварин, птиці власник зобов’язаний негайно повідомити про це працівників установи державної ветеринарної медицини, до зони обслуговування якої належать населені пункти Іваничівської селищної ради, неухильно виконувати усні або письмові вказівки ветеринарного спеціаліста щодо організації проведення лікування, вимушеного забою чи утилізації трупа тварин, птиці з поверхні землі. 

За порушення правил власники тварин притягуються до адміністративної відповідальності, відповідно до КУпАП.          

Категорично забороняють іваничівцям утримувати незареєстрованих тварин, продавати їх у невизначених місцях, вигулювати у стані алкогольного сп'яніння, приводити тварин у магазини, школи, на дитмайданчики, доручати вигул тварин дітям до 14 років, жорстоко поводитися із тваринами тощо. 

Детальніше ознайомитися із правилами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів