Поділитись:

Старий ринок: Луцькрада припинила договір оренди з Волинською облспоживспілкою

Четвер, 05 вересня 2019, 16:35
Старий ринок: Луцькрада припинила договір оренди з Волинською облспоживспілкою

Луцька міська рада припинила договір оренди землі для обслуговування ринку «Центральний» на вул. Глушець, 1 (площею 2,2125 га). 

Відповідне рішення депутати ухвалили у четвер, 5 вересня, під час засідання позачергової сесії Луцькради. 

Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що 27 серпня 2019 року у Волинської облспоживспілки  закінчився договір оренди землі з Луцькою міською радою, на якій знаходиться Центральний ринок. 

"Господарський суд Волинської області, незважаючи на те, що договір можна продовжити на той же термін, на який останній і був укладений, продовжив договір оренди з Волинською облспоживспілкою на 10 років. Ми подали апеляцію, а Верховний суд ухвалив рішення продовжити договір лише на рік. На сьогодні ситуація така, що договір, який продовжили до 27 серпня 2019 року, закінчився. Це – технічне рішення, яке потрібно прийняти, щоб реєстратор міг внести  відомості про припинення договору оренди", – зазначив Поліщук. 

Також Ігор Поліщук зауважив, що на земельній ділянці під Старим ринком розміщено майно облспоживспілки, яке в майбутньому, на його думку, потрібно знести: 

"Земельну ділянку, на якій знаходиться торговий павільйон, передадуть облспоживспілці. Решту отримає комунальне підприємство. На мою думку, з часом потрібно буде викупити та знести цей павільйон, оскільки окультурити його неможливо. На цьому місці мають бути сквери, рекреаційні зони, і все інше, напрацьоване управлінням архітектури. Не знаю, скільки років потрібно, щоб все це втілити і побороти облспоживспілку, але переконаний, що це можливо". 

Окрім цього на позачерговій сесії Луцькради схвалили проект рішення про добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до Луцька. На думку депутата Андрія Покровського – це доленосне та історичне рішення для міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів