Поділитись:

За що платять батьки у приватній школі (відео)

П'ятниця, 06 вересня 2019, 18:00
За що платять батьки у приватній школі (відео)

фото ілюстративне

Приватна освіта є бізнесом, тому, як і будь-який бізнес, розраховує вартість своїх послуг.

Про це розповіла засновниця приватного закладу дошкільної освіти Валентина Галущак в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на "12 каналі".

Як розповіла Валинтина Галущак, приватна школа фінансуєься винятково за рахунок плати за навчання, тобто вона існує тільки за кошти, які платять батьки. Ці гроші призначені для:

  • заробітної плати вчителів;
  • витрат на матеріальну базу;
  • комунальних платежів;
  • плати за оренду, якщо це орендоване приміщення; 
  • харчування;
  • навчання вчителів.

"Освітній бізнес – це теж бізнес. Це витрати, які формує будь-який бізнес, коли розраховує вартість своєї послуги. В цю вартість входить закладений рівень рентабельності і термін окупності інвестицій", – зазначила засновниця приватного закладу.

Вчителі у приватних закладах освіти повинні відрізнятися, мають давати іншу якість знань. Для цього вони постійно навчаються, підвищують свій рівень.

"Тому батьки платять за іншу якість", – пояснила Валентина Галущак.

На думку депутатки Луцької міської ради Алли Надточій, дуже часто батьки учнів приватних шкіл платять за престиж. Окрім того, додала вона, ймовірно, у таких закладах викладатимуть вчитителі, які мають практику навчання закордоном, та є можливість застосовувати різні методики та підходи до навчання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватна, державна чи альтернативна школа: переваги і недоліки (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів