Поділитись:

В Україні вперше знімуть хужодній фільм про спорт

Субота, 07 вересня 2019, 04:12

Стрічка «Пульс» розповість історію легкоатлетки Оксани Ботурчук, яка піднялася на найвищий світовий п’єдестал після страшної аварії

Історично для українського спорту – в Україні тривають зйомки першого художнього фільму на спортивну тематику. Сюжет стрічки «Пульс» заснований на реальній історії української легкоатлетки Оксани Ботурчук, яка має в своєму доробку п'ять медалей Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років  – золото, три срібла і бронзу, – інформує Главком.

Всі досягнення Оксана здобула після страшної автомобільної аварії, яка позбавила спортсменку зору. Саме розповідь про шлях від трагічної події до першого паралімпійського золота, і лягла в основу сценарію фільму. 


Оксана Ботурчук п’ять разів стояла на п’єдесталі пошани Параолімпійських Ігор


"Про паралімпійську чемпіонку Оксанe Ботурчук я дізнався зовсім випадково. Мене вразила історія дівчини, яка завжди хотіла займатися бігом, але в юному віці потрапила в автокатастрофу і майже повністю втратила зір. Однак після тривалої реабілітації і тренувань здобула золоту медаль на Паралімпіаді в Пекіні. Порадившись з продюсером Єгором Олесовим, я вирушив до Дніпра, щоб познайомитися з нею. Оксана - дуже сильна людина. Але, на жаль, про неї мало хто знає", – розповів головний режисер фільму Сергій Чоботаренко.


Зараз зйомки фільму вийшли на фінішну пряму, адже прем’єра повнометражки «Пульс» запланована на 30 січня 2020 року. Цікаво, що цей рік стане особливим і для Оксани Ботурчук, не лише через вихід фільму. Після народження двох дітей, спортсменка готується взяти участь у своїх четвертих Паралімпійських Іграх! 
 


"Вихід фільму мене надихає і стимулює. У мене вже три Паралімпіади за плечима і після народження другої дитини, коли я прийняла рішення повернутися, мені багато хто казав: «Ти вже все довела, чого ти ще хочеш досягти?». Тепер, коли почалися зйомки фільму, я абсолютно з іншим настроєм йду на тренування, це мене додатково стимулює. Я, звісно, очікую, що це мене зарядить і чекаю позитивного ефекту для своєї спортивної кар'єри. Думаю, з’являться нові емоції, яка підштовхуватимуть мене", –  каже Оксана Ботурчук. 




Між двома декретами Оксана здобуває медалі Паралімпійських ігор



Кадри зі зйомок фільму «Пульс». Гасло стрічки: «Живи. Мрій. Долай»


Хочеться вірити, що дебютний український фільм про спорт стане вдалим, та  заохотить інших режисерів заглибитися в цю тематику. Адже гострих сюжетів  в українському спорті – хоч греблю гати, тож навіть дивно, що раніше ніхто не взявся їх екранізувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 лютого 2024
17 серпня 2023
16 червня 2023
12 червня 2023
09 червня 2023
29 травня 2023
19 травня 2023
25 квітня 2023
30 березня 2023
07 лютого 2023