Поділитись:

Брак автономії впливає на якість освіти в Луцьку, – депутатка (відео)

Субота, 07 вересня 2019, 18:30

Попри можливість мати повну автономію, прописану в законі, луцькі школи дуже залежні від міського освітнього керівництва.

Про це в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" на "12 каналі" розповіла депутатка Луцької міської ради Алла Надточій.

Зі слів Алли Надточій, діяльність навчального закладу залежить від керівництва. Від того, якими методами та механізмами буде користуватися найголовніший керівник, який повністю курує освіту, залежить розвиток і якість навчального процесу.

Сьогодні закон передбачає, що навчальні заклади можуть мати повну автономію – і фінансову, і методичну. Проте луцькі школи дуже залежні від міського керівництва.

"В нас сьогодні в місті Луцьку чомусь вирішили, що закон написали, але є такі прогалини, де можна між стрічками прочитати і робити так, як ми вважаємо за потрібне. От є людина в нас, яка сказала: "Ні, буде так!", бо вони так хочуть, і на цьому велика крапка", – зазначила депутатка.

Якби школи дійсно мали автономію, то в кожному навчальному закладі фінансування надходило б на рахунок школи і керівництво закладу самостійно б вирішувало, на що його спрямувати. 

"Це зовсім інший підхід. Керівник буде знати, що йому потрібно", – додала Алла Надточій.

Як розповіла депутатка, в Луцьку є окремі школи, які мають відокремлені від централізованої бухгалтерії рахунки фінансування. І, розпоряджаючись ними самостійно, вони значно швидше закупили все необхідне, а на зекономлені кошти мали можливість придбати те, що вважали за потрібне.

"Чому не змінюється місто Луцьк? Тому що є люди, які хочуть далі вести такий напрям, їм зручно тримати всіх керівників під контролем. Якби їх відпустили, повірте, навіть в місті Луцьку змінився б рівень навчання", – зауважила Алла Надточій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів