Поділитись:

Біля «Ягодина» немає смітників і туалетів для далекобійників (відео)

Субота, 07 вересня 2019, 23:39
Біля «Ягодина» немає смітників і туалетів для далекобійників (відео)

Далекобійники нарікають на відсутність сміттєвих баків і туалетів неподалік міжнародного пункту пропуску «Ягодин». Узбіччя дороги Київ – Ковель –  Ягодин комунальники прибирають. Там, де вантажівки чекають на оформлення – брудно.  

Про це йдеться в сюжеті Суспільного

Від початку серпня територію, прилеглу до міжнародного пункту пропуску «Ягодин», прибирають працівники комунального господарства Рівненської об'єднаної територіальної громади.

За їхніми словами, повсюди дуже багато пластику, особливо біля митниці – сміття відносять по кілька мішків.

Комунальники поблизу пункту пропуску працюють у робочі дні. Працівники розповідають: відходи на узбіччя викидають ті, хто виїжджає за кордон. Дехто з них не звертає уваги на таблички з проханням не смітити. На зауваження реагують по-різному.  

Вантажний проїзд їде до митного терміналу. Він йде паралельно трасі  Київ – Ковель – Ягодин. Тут на оформлення документів для виїзду з України очікують водії великовантажних автомобілів. У черзі інколи доводиться чекати по кілька діб. Далекобійники виправдовуються: мовляв, якби були смітники, то і люди за собою прибирали б і не смітили на всякому місці.

Ділянкою автошляху біля українсько-польського кордону опікується Служба автомобільних доріг в області. Зі слів заступника її керівника Юрія Ришкевича, трасу прибирають згідно з угодою, укладеною з Рівненською ОТГ. Документ підписали на початку серпня. На роботи виділили майже 200 тисяч гривень. Згідно з угодою Служба автомобільних доріг має прибирати до кінця року, за цей час «почистити» мають і центральний, де проходить рух цивільного легкового автотранспорту та автобусів, і грузовий термінал.

Біля «Ягодина» немає смітників і туалетів для далекобійників (відео)Біля «Ягодина» немає смітників і туалетів для далекобійників (відео)Біля «Ягодина» немає смітників і туалетів для далекобійників (відео)Біля «Ягодина» немає смітників і туалетів для далекобійників (відео)

Вантажний проїзд наразі не прибирають. Голова Рівненської ОТГ Володимир Крижук ситуацію коментувати відмовився. Юрій Ришкевич каже: збирати сміття заважають водії вантажівок.

«Навіть комунальне підприємство не може під’їхати, щоб поставити ті смітники і чимось забрати. Там ще є одна проблема: територія, яку ми прибираємо, огороджена металевим парканом. Будемо вирішувати питання з патрульною, спільно з комунальним господарством і КП «Ягодин», якимсь чином робити проходи по території сільради, щоб комунальне підприємство могло забирати мішки», – розповідає Юрій Ришкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як ремонтують трасу Київ – Ковель – Ягодин (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10 квітня 2024
02 квітня 2024
13 березня 2024
09 березня 2024
08 березня 2024