Поділитись:

Світязь приймав пілотів з луцького аеродрому

Середа, 01 червня 2016, 08:20

На два дні гул реактивних двигунів над Луцьком затих. Авіатори переодягнулися з одностроїв у цивільне і вирушили подивитися на мальовничу Волинь не з висоти пташиного польоту, а з землі.

29 травня їх вітав Шацький національний природний парк, – повідомляє Волинський інформаційний портал.

Майже тридцять військових 7-ї бригади тактичної авіації разом із командиром, полковником Миколою Коваленком та генерал-майором Олексієм Котовим приїхали до села Світязь. На в'їзді до Шацька їм влаштували теплий прийом із хлібом-сіллю та волинськими піснями, адже частина льотчиків раніше ніколи не бувала у цих краях.

До слова, оскільки авіатори – особлива категорія наших захисників, про їхню безпеку посилено дбали. Зокрема, організатори поїздки вдячні за турботу і професіоналізм начальнику Шацького відділу поліції В'ячеславу Монічу.

"Міський голова Микола Романюк за сприяння депутата міської ради Петра Нестерука організували такий відпочинок нашим авіаторам, сьомій бригаді тактичної авіації на чолі з командиром, полковником Коваленком. Є льотчики, є технічний склад, які приїхали відпочити від польотів. Їх радо зустріла громада Шацького краю. Вони дуже задоволені зустріччю", – розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Льотчиків гостинно приймав маєток "Nester-House". Пілоти і технічний персонал бригади мали змогу на собі відчути всі переваги відпочинку в озерному краї.

Хоч озеро Світязь – найвідоміше на Волині, а втім Шацький край може похвалитися й іншими природними багатствами. Частину з них гості могли побачити під час екскурсії околицями. Вони відвідали озеро Пісочне, зокрема, територію санаторію "Лісова пісня". Тим, хто на Волині вперше, розповідали про унікальну природу Шацьких озер, а також про легенди, пов'язані з ними.

Купальний сезон льотчики відкрили на Гряді. Оскільки туристів у цю пору ще небагато, військові могли насолодитися гарною погодою і чистою водою на порожньому пляжі.

А генерал-майор Котов вирішив відвідати музей фауни у Шацькому лісовому коледжі. Фактично це база для навчання і практики студентів, адже чимало опудал тварин створили самі ж вихованці закладу. Вони дають зрозуміти студентам, із чим доведеться їм працювати, ставши лісіниками. Тут представлена фауна Шацького національного парку: від "корінних жителів" до тих тварин, які з'явилися тут під впливом людей чи природних чинників.

Загалом усі гості лишилися задоволені відпочинком. Більшість із них пообіцяла приїхати сюди з сім'ями, адже для дітей тут – ідеальні умови і безліч розваг.

"Мені сподобалася аура доброзичливості, екологічної чистоти, природної недоторканості цього регіону. Був здивований я чистотою водної гладі озера, прозорістю води навіть на глибині. А також був здивований ставленням людей до своєї справи. Сподобався навчально-матеріальний комплекс коледжу, де навчають, перш за все, любити нашу природу, її берегти і робити її кращою", – поділився враженнями Олексій Котов.

Проте, якою б гарною не була природа, найперше, що зауважили всі без винятку гості – це гостинність і доброзичливість волинян.

"Дуже приємно, що на Волині у нас такі відчуття. Заклад, в якому ми перебуваємо, чудовий, а ставлення людей якнайкраще. Приємно, що в нас такі чудові люди є. Гарні місця є по всій Україні. Головне – люди. Вони чудові, гостинні і з доброю душею", – підкреслив Микола Коваленко.

Водночас господарі запевняють: це честь – організовувати дозвілля для людей, які захищають мирне небо над Україною.

"Ми раді прийняти хлопців. Вони заслужили на відпочинок. У нас на сьогодні льотчиків дуже мало, але авіація відновлюється. Вони літають, техніка працює, відлагоджена. Я дуже радий, що маю честь бути корисним для цих людей", – наголосив депутат Луцької міської ради Петро Нестерук.

Надрукувати
мітки:
коментарів