Поділитись:

У Луцьку боржникам за воду почали нараховувати пеню

Понеділок, 09 вересня 2019, 12:30
У Луцьку боржникам за воду почали нараховувати пеню

Закон України про житлово-комунальне господарство передбачив право комунальних підприємств нараховувати пеню за несвоєчасну оплату послуг із 1 січня 2019 року.

Станом на 1 вересня 2019 року пеня буде нарахована боржникам-споживачам послуг КП «Луцькводоканал». Починаючи з 9 вересня, боржники за послуги водопостачання і водовідведення отримають окремі рахунки із сумою пені, яку необхідно буде оплатити, – інформує Луцька міська рада. 

Окремий стовпчик із вказаною сумою нарахованої пені з′явиться і в загальній квитанції. Пеня буде нарахована на заборгованість, яка виникла з 1 січня по 1 липня. Незважаючи на те, що розмір пені є порівняно незначним, але сума боргу щодо пені може бути рівною сумі заборгованості, яка утворилася, що фактично подвоює борг.

На сьогодні підприємство «Луцькводоканал» має близько 8,5 % або 7,2 тис. несумлінних споживачів, які боргують за послуги понад 3 місяці суму понад 11 млн грн.

Отож, у КП «Луцькводоканал» наголошують: своєчасна оплата послуг підприємства захистить вас від нарахування пені і додаткових витрат. Оплатити послуги водопостачання та водовідведення необхідно до 20 числа щомісячно. 

Споживачі, які перебувають в скрутному фінансовому становищі, мають право на реструктуризацію заборгованості терміном до 6 місяців. Реструктуризація боргу зупиняє нарахування пені, а споживач може погасити всю заборгованість частинами упродовж пів року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів