Поділитись:

Штрафи для риболовів-браконьєрів можуть зрости: що це дасть Волині (відео)

Вівторок, 10 вересня 2019, 09:31

Штрафи для браконьєрів-рибалок вже невдовзі зростуть вдесятеро.

Про це говорять, сподіваючись, що видихнуть із полегшенням, рибінспектори Волині. Адже це неабияк полегшить їм роботу та, може, нарешті змусить стриматися злісних порушників. А зараз їх, на жаль, через мізерне покарання – хоч греблю гати, – Сфера.ТВ. 

"Коли Верховною Радою призначалася дата інавгурації президента, в порядку денному вже були внесені зміни до Кодексу України про адмінпорушення зі збільшенням штрафів в 10-ки разів, і просто через той момент що було засідання затягнуте, це питання не було розглянуте", – пояснив Тарас Куньчик, начальник управління Держагенства рибного господарства у Волинській області

Однак проєкт досконалий, пройшов усі експертизи, а відтак чекає голосів нардепів. Тож рибінспекція очікує якнайшвидшого його перегляду.

"Ці зміни, – каже Тарас Куньчик, – наразі єдиний інструмент, що може вгамувати апетити браконьєрів-рибалок. Кричущий приклад того, як зухвалі любителі великого улову безстрашно розставляють сітки, нещодавно риболовів-любителі зафіксували на озері Біле, що на Любешівщині. На аматорському відео видно, як волинянин Михайло Симонюк та його друзі змотують сітки. Їх розставили брваконьєри". 

"Вже на березі браконьєрів, – розповідає чоловік, – зібралося близько 15-ти осіб, які вдалися до погроз". 

Михайло Симонюк викликав поліцію, та через те, що правоохоронців на горизонті видно не було, перепалка лише набирала обертів. 

Коли ж нарешті прибули правоохоронці, то склали протокол, однак у ньому, не було жодного слова про сітки. Лише те, що був конфлікт, який нібито вичерпався до приїзду поліції. Вже після оприлюднення відео у соцмережі, про інцидент дізналися волинські рибінспектори.

Звісно, при порушеннях правил рибальства, рибінспектори реагують оперативно. А що стосується саме цих браконьєрів, то проблеми з ними раніше у фахівців вже були. Щоправда, толку з подібних затримань насправді мало, – каже Тарас Куньчик. Адже штрафи мізерні і ними порушників не злякати. Тож, всі сподівання на довгоочікувані зміни в адмінкодексі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів