Поділитись:

У ставку на Волині загинула риба (відео)

Вівторок, 10 вересня 2019, 18:00

У ставку біля села Башлики Ківерцівського району загинула риба.

Про це Суспільному розповів місцевий житель Володимир Гламазда. Тамтешні ставки є в оренді підприємства «Цуманьриба». Місцеві викликали поліцію та екоінспекцію. 

Володимир Гламазда зазначив: про те, що у ставку загинула риба, дізнався о шостій ранку. 

Петро Крук, житель села Башлики каже, що вся небезпека в тому, що ця риба, яка зараз потонула, через два три дні спливе.

«От тоді що робити? Хоча кажуть, що вже кілька машин здохлої риби вивезли. Не зрозуміло, куди. Тут багато окуня, плотва, карась, короп, дуже великі були щуки. Ще не виключено, що вони усі загинуть, бо при такій температурі, 26-28 градусів тепла, не можна зливати воду».

«Це виходить злив води і це пропадає в нашого орендатора тисячі мальків, які мали б бути в річці, це називається дика риба. По закону вона повинна бути випущена в річку, а вона вся пропала, задихнулася. Вона зараз вся побіжить в річку Путилівку, ось ця мертва риба», – пояснив Олександр Лебідь, житель села Башлики.

Тамтешні стави у користуванні ТзОВ «Цуманьриба». Орендарка Людмила Попик ситуацію прокоментувала так:

«Почали вже сьогодні ловити рибу. От, дивіться, діти лізуть у воду, мотлошать, риба йде на мул. Вони вже за ціле літо її виловили. Так не можна заважати господарській діяльності. Ну відійшли карасі малесенькі, щука – це дуже така примхлива риба. Ми собі вороги? Чи ми щось гірше хочемо собі чи державі? Податки платимо, все, а що вони хочуть, я не знаю». 

На місце події приїхав інспектор Ківерцівського відділу поліції Валерій Лук’янчук. Каже: до ставків його викликала орендарка.

«Коли ми приїхали на місце події, побачили достатню кількість місцевих жителів – як дорослого населення, так і неповнолітніх – які стоять на березі, заходять у водойму. Були опитані дві сторони конфлікту, будемо ухвалювати відповідне рішення. Щодо мору, будемо розбиратися в подальшому, бо наразі неможливо чітко сказати причину цього».

Скільки риби загинуло і причину мору у ставках села Башлики з’ясовує екоінспекція. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи для риболовів-браконьєрів можуть зрости: що це дасть Волині (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів