Поділитись:

13 пласких питань перукареві

П'ятниця, 13 вересня 2019, 08:30

Ми завжди йдемо у салон краси для того, аби стати красивішими. Але інколи реалії такого перевтілення просто шокують: замість вказаної довжини нам відрізають значно більше волосся, або ж після фарбування волосся стає незрозумілого кольору. Або, що ще гірше, нам його просто можуть спалити. Тому обрати толкового майстра – вкрай важливо.

Напередодні дня перукаря ми поспілкувалися з луцькою перукаркою-стилісткою, колористкою Галиною Марушко. Вона відповіла на 13 пласких питань «Конкурента» про свою роботу.

Галина МарушкоГалина Марушко

1. Що робите з волоссям, яке зістригаєте клієнтам?

Волосся зазвичай викидаємо у смітник. Дуже рідко клієнтки забирають його із собою і спалюють. Є у мене і такі, які здають волосся на перуки за дуже хороші гроші.

2. Скільки ножиць та гребінців у перукаря?

Ножиць, як і гребінців, багато не буває. У мене їх разом, напевно, близько сорока, але я не лічила. Ножиць шість, вони різного розміру, різного призначення – для короткого і довгого волосся, для різних видів зрізу, філірувальні. Вони мають бути з хорошої сталі, зручні, під твою руку. Хороші ножиці дешевими не бувають. Як і гребінці. Від якості інструменту залежить якість нашої роботи. Не буду завантажувати назвою гребінців, але вони також є різного розміру – для стрижки короткого, середнього і довгого волосся.

3. Що кажете клієнту, якщо вийшло щось не так?

Якщо вийшло не так, то що вже тут казати? Саме так вас бачив майстер, але не треба його ображати, адже з кожним може таке трапитись. Щоб такого не було, перукареві потрібно вчитися. Багато вчитися. Щоб було розуміня форми, структури і текстури волосся, і знати, як із цим працювати. Потрібно вміти налогодити контакт із клієнтом, щоб він вам довіряв. Тоді всі отримають задоволення від процесу і результату.

4. Як підстригаються лучанки?

У нас лучанки дуже вибагливі панянки, і це дуже добре. Відчуваєш себе завжди в тонусі і маєш потребу постійно вчитися і розвиватися. Вже який рік у моді «боб» різної форми і довжини. «Прямий зріз» на довгому прямому волоссі також зажди виглядає стильно. А ще наші лучанки люблять об’ємні форми.

5. Які зачіски та колір волосся зараз у тренді?

Я зачісок не роблю і не дуже на них розуміюся. Я обрала для себе інші напрямки, у яких і розвиваюся. А саме: стрижки, колористика і догляд за волоссям.

Щодо кольору, то це більш натуральні природні відтінки. Фарбуємось так, ніби це твоє природнє доглянуте волосся. Для блондинок, яких у мене дуже багато, актуальні більш теплі відтінки, сірий вже не дуже актуальний.

Дуже модні зараз складні техніки фарбування. Така робота може займати більше восьми годин. Це розтяжка кольору, shatush, balayage, chimmer, френч, Air Touch та інші. Усі вони виглядають дуже красиво, але є один мінус – псують волосся і потребують особливого догляду.

6. Що робите з клієнтами, які самі не знають, чого вони хочуть?

В основному клієнт ніколи на 100 відсотків не знає, чого хоче. І це логічно. Він іде до майстра, щоб отримати гарний образ, хороші емоції. Жінка хоче відчути себе королевою, впевненою у собі. І для того, щоб задовольнити всі потреби клієнта, потрібно багато знати і вчитися, лише тоді усі будуть задоволені результатом. Не клієнт диктує моду, а майстер. Ви ж не говорите лікарю, як вас лікувати. Так і ми повинні знати, що саме потрібно нашим клієнтам.

7. Що робите, коли людина хоче певну стрижку, але ви впевнені, що так, як на картинці, не вийде через різну структуру волосся?

Я роблю тільки те, у чому впевнена. І намагаюся пояснити клієнту своє бачення. Якщо є розуміння – я працюю, якщо ні – за роботу не беруся. Довіра до майстра дуже важлива у нашій роботі.

8. Чи бувають перукарі з «легкою рукою»?

Так, бувають. І, до речі, це про мене. Мої клієнти це знають. Я легко змінюю їм форми стрижок, щоб одна і та ж не набридала. Всі, хто приходить до мене з мрією про довге волосся, його мають. У мне є свої секрети.

9. Чому, коли просиш у перукаря підстригти лише кінчики, він вкорочує волосся мінімум на 2 сантиметри?

Я так не роблю. Я з клієнтом заздалегідь обговорюю, скільки маю обрізати волосся. Може, і є перукарі, які так роблять через те, що, можливо, не знайшли розуміння з клієнтом.

10. Чи часто бабусі фарбуються у фіолетовий колір?

У мене таких немає.

11. Який кар’єрний ріст у перукаря?

У кожного – свій. Залежно від того, хто чого у цій професії хоче досягти. Я, наприклад, хочу відкрити свої салони, хочу дорости до артдиректора. Одні хочуть бути зіркою у цій професії, мати багато клієнтів, хтось хоче бути ведучим майстром, хтось – викладачем.

12. Що робити, аби не мити голову щодня?

Просто її не мити. Волосся треба мити в міру його забруднення. Але я не рекомендую робити це щодня. Кожна людина  індивідуальна. У когось волосся стає жирним щодня, і людина хоче його мити, а хтось робить це раз у три дні. Це не корисно, але вирішуємо самі.

13. Що думаєте про забобони: не стригтись, не фарбуватись, коли повний місяць, у свято, під час вагітності і критичних днів?

Як би ми вірили у ці забобони, у нас не було б роботи. Я повинна чекати повний місяць, щоб потім усіх стригти? Хоча так, у мене є клієнти, які у все це вірять і стрижуться за місячним календарем, наприклад. Люди у це вірять, і це їхнє право. Я не вірю. У мене вагітні  і стрижуться, і фарбуються до останнього, скажімо так. І у пологовий йдуть гарні, пофарбовані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів