Поділитись:

Дивитися без хвилювання неможливо: луцькі пенсіонери про фільм «Заборонений» (фото)

Середа, 11 вересня 2019, 18:00

Луцькі пенсіонери вкотре долучилися до безкоштовного кіноперегляду у розважальному центрі «Промінь». Соціальну ініціативу реалізовує Громадянський Рух «СВІДОМІ»,  який заснував бізнесмен та політик Андрій Покровський.

Так, 11 вересня люди похилого віку у рамках проєкту «Доступний кіно/театр для пенсіонерів», який працює за підтримки РЦ «Промінь», переглянули новий український фільм «Заборонений».

Ця кінострічка описує життя та загадкову смерть відомого поета-шістдесятника, правозахисника, Героя України Василя Стуса та його боротьбу із радянською системою.  

Своїми очікуваннями стосовно фільму поділилася Любов Ганейчук, яка очолює Волинський відділ «Союзу Українок».

«Наша організація є патріотичною і ми про Василя Стуса знаємо дуже давно, як про велику людину, шістдесятника. Я не боюся сказати, що такі, як Медведчуки, нищили Стуса. Такі адвокати працювали проти нього. А ми його знаємо як талановитого журналіста, письменника і людину, яка для України зробила би дуже багато. Він був відданим борцем за Україну. Ми радіємо, що можемо прийти і що «СВІДОМІ» на чолі з Андрієм Покровським, роблять таку добру справу і запрошують нас», – розповіла Любов Ганейчук.

Цього разу на перегляд кінострічки прийшли близько сотні людей.

Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход переконаний, що проєкт дозволяє луцьким пенсіонерам активніше проводити час.

«Багато пенсіонерів, які з нами спілкуються, це саме свідомі пенсіонери. Вони у минулому були вчителями, працівниками культури, освіти. Вони розуміють українську історію і хочуть побачити її у різних інтерпретаціях», – наголосив Михайло Наход.

Та додав, що «Свідомі» вже майже 2 роки реалізовують цей проект.

«Проєкт розвивається і згодом ми будемо показувати не лише ті фільми, які є у прокаті. Нині ми розпочали співпрацю із кількома прокатними компаніями, що нададуть фільми, які або були у прокаті раніше, або яких у Луцьку в прокаті не було», – анонсував співзасновник громадської організації.

Варто зауважити, що опісля кіноперегляду лучани похилого віку поділилися своїми враженнями.

«Це дуже сильний фільм. Дивитися його без хвилювання неможливо. Він дуже життєвий, і те, що було колись, можна відчути зараз. Вдячний, що мені вдалося переглянути його», – розповів лучанин Василь Кушнір, вийшовши із кінозалу.

«Фільм неймовірний, дуже правдивий і необхідний. Для себе я ще більше пізнала Стуса, його долю, творчість», – підсумувала лучанка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 листопада 2023
11 липня 2023
10 липня 2023
06 липня 2023
29 травня 2023
08 травня 2023
29 квітня 2023
28 квітня 2023
03 квітня 2023
10 березня 2023