Поділитись:

Підпалена стерня на Волині ледь не знищила поле сої

П'ятниця, 13 вересня 2019, 12:14

фото ілюстративне 

У селищі Торічин Луцького району підпалили стерню на площі 0,5 га.

Це сталося надвечір 12 вересня. Дим та полум’я помітив власник суміжної ділянки, де на площі близько 50 гектарів засіяна соя. О 19:31 чоловік зателефонував до служби "101" й повідомив, що вогонь будь-якої миті може перекинутися й знищити урожай сої, – інформують волинські рятувальники. 

До місця виклику прибули працівники 20-го Державного пожежно-рятувального поста селища Торчин. Рятувальники вжили заходів для недопущення перекидання вогню й о 20:15 ліквідували горіння.

З’ясувалося, що підпалив стерню 28-річний користувач поля Михайло. Співробітники ДСНС підготували матеріали про вчинення правопорушення й направили до екологічної інспекція для притягнення до відповідальності палія відповідно до чинного законодавства.

Для протидії численним пожежам на відкритих територіях та природних екосистемах рятувальники закликають громадян дотримуватися вимог пожежної безпеки та не спалювати залишки сухої рослинності. Такі загорання не лише шкодять довкіллю, знищуючи все живе на своєму шляху, завдають шкоди здоров’ю людей та призводять до матеріальних збитків. Варто пам’ятати, що безпечним способом переробки сухої трави, листя та інших органічних відходів є компостування.

ДСНС наголошує: якщо ви стали свідками навмисних дій, що можуть спричинити пожежу, – не будьте байдужими: повідомляйте правоохоронців за номером 102, невеликі загорання спробуйте ліквідувати самотужки, якщо ж пожежа набула значних обсягів, негайно викликайте рятувальників за номером 101!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів