Поділитись:

Мільйони від видобутку бурштину оминають бюджет Волині, – Тарас Шкітер (відео)

П'ятниця, 13 вересня 2019, 15:30

Співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер наголосив, що, дослухаючись до слів президента Володимира Зеленського, видобуток бурштину треба спершу легалізувати, аби гроші від цього наповнювали бюджет Волині.

Відповідне відеозвернення він опублікував на своїй сторінці у Facebook. 

"Вчора команда "Протилежного Погляду" відзняла чудовий ефір про проблему видобутку бурштину. Ця тема дуже важлива і чутлива для Волинської області і кожного волинянина, адже мільйони гривень, оминаючи наш бюджет, осідають у кишенях людей, які пов'язані із чорним ринком видобутку бурштину. Вчора до нас у студію зателефонував журналіст-розслідувач телеканалу "1+1" Євгеній Плінський, який сказав, що за один кілограм бурштину, щоб перевезти його з України до Польщі, сплачуються кешем від 60 до 100 доларів. Чому український бурштин незаконно везуть до Польщі? Чому ми, українці, його не можемо легалізувати і офіційно продавати на основний китайський ринок? Адже Китай є основним споживачем бурштину у світі", – розповів Тарас Шкітер. 

Із його слів, український бурштин перетинає кордон незаконно, а в Польщі вже його оформлюють. І звідти відправляють до Китаю.

"Звичайно, польська сторона на цьому заробляє. Заробляють усі, крім державного, крім місцевого бюджету. Тому це надзвичайно важлива і болюча тема. Я як волинянин переконаний, що частина зароблених коштів від видобутку бурштину на Волині має осідати в бюджеті Волинської області. Щоб відбувалася рекультивація, щоб відбувалася розбудова інфраструктури нашого регіону за ці гроші. Адже ці надра – загальноукраїнські надра, це надра кожного волинянина, кожного українця, наші надра. Чому на них заробляє невідомо хто, а Волинь нічого не отримує? Ми намагалися розібратися в цій темі, порушити тему важливості легального видобутку бурштину, ухваленні закону, який Володимир Зеленський має опублікувати найближчим часом", – наголосив Тарас Шкітер. 

Він закликав волинян знайти час і переглянути передачу, адже це важливо для кожного. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів