Поділитись:

Звідки і чому іноземці їдуть вчитися до Луцька (відео)

Субота, 14 вересня 2019, 16:20

Якісніша і дешевша освіта, комфортне життя та дуже щирі люди. Число іноземці, що їдуть навчатися в Україну, невпинно росте. У Луцьку закордонних гостей теж не бракує.

Як дається навчання, де живуть, що встигли вподобати та чи, бува, не надумали тут оселитися назавжди, з'ясовували журналісти Сфери.ТВ. 

50 іноземців щороку – це мінімальна цифра вступників, які приїжджають навчатися до Луцька. Найчастіше їдуть з Намібії, Нігерії,  декілька чоловік із Синегалу, Лівії, Алжиру, також є декілька китайців. Їдуть і з Польщі, Узбекистану, Португалії, Литви, – розповідає секретар приймальної комісії з набору іноземців СНУ імені Лесі Українки Максим Войчук. 

Вступають зазвичай на факультет міжнародних відносин чи економічний, та останнім часом почали обирати біологію і психологію. Сюди їдуть за реальними знаннями, – каже Максим, бо освіта тут якісна і не настільки дорога. як в інших країнах.

Африканка Анна вчиться на економічному. Дівчина розповідає: в Україну хотіла потрапити ще з підліткового віку, бо дідусь розповідав, що колись тут був і йому дуже сподобалася ця країна. Нині у дівчини багато друзів, які здебільшого живуть у гуртожитку, щоправда, сама вона орендує квартиру.

Студент Томас – з Узбекистану. Вже три роки в Україні. Навчається на факультеті міжнародних відносин. Саме в Луцьку хлопець відкрив у собі багато талантів, до прикладу, співає, хоча наразі на аматорському рівні, бере участь у гумор-шоу, а ще веде свій влог в інстаграмі, де розповідає про Волинь своїм друзям. 

Світ глобалізується, українці їдуть на навчання до Європи, наші виші приймають студентів з інших країн. І важливо, аби ці процеси лише збагачували світове культурне розмаїття, а не створювали нові проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів