Поділитись:

"Кожен повинен знати, як надавати першу медичну допомогу", – Супрун

Субота, 14 вересня 2019, 23:15

Потреба надати першу допомогу або отримати її найчастіше виникає неочікувано. І кожному варто бути готовим.

Кожна відповідальна людина має володіти мінімальними знаннями як надавати таку допомогу. І навчитися цьому досить легко. Ці навички можуть знадобитися в будь-яку хвилину. Не тільки людям поруч, але й вам також.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, якщо ви помітили, що комусь стало зле, ніколи не проходьте повз.  Часто люди не розуміють, що робити в такій ситуації, або не хочуть брати на себе відповідальність чи витрачати свій час, тому обирають найлегший шлях – просто проігнорувати і піти далі.


"Зупиніться, поговоріть з людиною, якщо знаєте, що робити – надайте їй першу допомогу до приїзду медиків. Часом найпростіші речі можуть врятувати комусь життя чи запобігти ускладненням, які можуть стати причиною серйозних проблем зі здоров’ям в майбутньому", – зауважила Супрун.

Свідоме і відповідальне ставлення до свого здоров’я – це те, чого навчає нас знання як правильно надавати першу допомогу. 

"Вміння надавати першу допомогу – це інвестиція в життя, не лише власного, але й всієї спільноти. Це виховання відповідальності “здорового” суспільства, коли ми думаємо не лише про себе, але й інших людей. Це як дбати про довкілля, безпеку на дорозі чи не мовчати, коли бачите насильство чи дискримінацію. Це стосується кожного з нас", – наголосила міністр.

Тому обов’язково пройдіть навчання з першої допомоги та намагайтесь регулярно оновлювати свої знання і навички. Бо прості речі рятують життя.

Зібрали важливі дописи про те, як надавати першу допомогу в різних ситуаціях. Водночас важливо не лише розуміти теорію, але й відпрацювати на практиці що і як робити. Практичні навички допоможуть не розгубитися в складній ситуації, а головне – якнайшвидше допомогти людині, що цього потребує.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів