Поділитись:

"Відшила дівчина": з'явилися подробиці трагедії з українкою у Польщі

Неділя, 15 вересня 2019, 05:17

У Польщі хлопець застрелив українку, бо вона не хотіла з ним зустрічатися

26-річна українська заробітчанка Христина, яку вбив у Польщі її знайомий, була уродженкою Хмельницької області, пише «Обозреватель».

Як йдеться в публікації, дівчина з відзнакою закінчила Хмельницький національний університет, навчалася на еколога заочно. У рейтингу при вступі до вишу серед 29 абітурієнтів вона була на 10 місці з непоганим результатом.

Христина три роки їздила на заробітки до Польщі. Її мама – шкільна учителька, викладає математику. У сім'ї є ще два рідних брати і один двоюрідний, якого мама Христини виховувала після смерті її сестри.

«Христинка завжди хотіла сама заробляти на себе, тому і їздила до Польщі. Перший раз вона працювала у Борно, на заводі, виготовляла проводку. Потім двічі була в Гожуві», – розповіла її найближча подруга.

Таке фото опублікували подруги Христини в пам'ять про неї

Саме під час першої поїздки Христина познайомилася з Павелом Рожанським, який 11 вересня 2019 року її вбив. Вони разом працювали на заводі. Рожанський живе у Польщі, в Гожуві Великопольському, хоча працював весь цей час у тому ж Борно.

Попри те, що між Христиною і Павелом не було ніяких стосунків, крім простого знайомства, він наполегливо переслідував її.

«В останній рік він почав їй писати якісь дивні послання, з погрозами та нецензурною лайкою. Це було взимку, вона ще була в Україні. Вона побоювалася його, але не могла навіть подумати, що він зможе її вбити», – розповіла подруга.

Коли дівчина знову поїхала на заробітки до Польщі, переслідування Павла вже всерйоз почали її турбувати. І у червні дівчина написала заяву до місцевої поліції.

Як повідомили польські знайомі Рожанського, у день вбивства він був абсолютно спокійний, але казав, що його «відшила дівчина». Також у цей час він носив із собою пістолет. За даними поліції, це була історична зброя. Зайшовши до міської пральні, він відразу попрямував туди, де працювала Христина. Він вистрілив їй просто у голову, не залишивши жодного шансу вижити.

Після цього Рожанський зламав сторінку подруги Христини і написав її мамі страшну фразу: «Я вбив твою доньку».

Після злочину поляк на своєму авто втік до Німеччини. Вже доїжджаючи до Берліна, його зупинили поліцейські. Павел Рожанський направив на них пістолет, через що вони відкрили вогонь на ураження і застрелили його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пів року кордон Польщі перетнули майже п'ять мільйонів українців

Надрукувати
мітки:
коментарів