Поділитись:

Google Maps допоміг знайти чоловіка, який зник 20 років тому

Понеділок, 16 вересня 2019, 00:25
Google Maps допоміг знайти чоловіка, який зник 20 років тому

Картографічний сервіс Google Maps допомагає швидко зорієнтуватися на місцевості, прокласти маршрут або запланувати поїздку. Однак, нещодавно популярний додаток проявив себе доволі неочікуваним чином – у ролі криміналіста.

Завдяки супутниковим фотографіям правоохоронним органам вдалося знайти чоловіка, який вважався зниклим безвісти протягом більш ніж 20 років, –повідомляє 24 Техно з посиланням на CNET.

7 листопада 1997 року американець Вільям Молдт не повернувся додому з нічного клубу в Лантані (Флорида). Разом з чоловіком пропав і його автомобіль.

Справу розкрили в кінці серпня 2019 року. В ході вивчення знімків місцевості через Google Maps геодезист виявив дивний автомобіль у водоймі неподалік від житлового комплексу в Веллінгтоні, штат Флорида.


Той самий знімок з Google Maps

Пізніше з'ясували, що знімок був зроблений супутником ще в 2007 році, але помітили його лише 12 років потому.

Автомобіль дістали з води і вивчили залишки водія, дійшовши висновку, що потерпілий і є той самий зниклий безвісти в 1997 році Молдт. Не виключено, що в майбутньому криміналісти візьмуть такий метод пошуку в більш детальну розробку при розшуку зниклих людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів