Поділитись:

"Луцькводоканал" хоче зробити ревізію всіх труб

Середа, 18 вересня 2019, 10:10
«Луцькводоканал» хоче зробити ревізію всіх труб

На підприємстві «Луцькводоканал» триває робота над впровадженням проекту, що дозволить здійснити ревізію усіх сучасних мереж водопостачання та водовідведення у Луцьку, управляти діяльністю мереж із допомогою точної електронної карти, виявляти достовірне розташування усіх проблемних зон та поступово усувати їх, забезпечити економне використання і достатнє постачання питної води, регулювати точний контроль тиску в трубопроводах, а також впроваджувати ряд ефективних енергозберігаючих заходів.

Такий проект необхідний для налагодження якісної роботи та подальшого розвитку підприємства. Його презентують усереду, 18 вересня, о 15:00 в приміщенні Луцької міської ради, – інформує пресслужба відомства. 

Геоінформаційна система в майбутньому забезпечить ряд ефективних можливостей:

  • дозволить здійснити повну інвентаризацію усіх мереж водопостачання і водовідведення, отримати достовірну і повну інформацію про всі елементи, їх розташування, технічний стан, виконати більш точну прив'язку об'єктів мережі до місцевості;
  • візуально відтворити схеми усіх колодязів/камер;
  • виявити недостатні та надлишкові тиски в системі;
  • знайти перевантажені ділянки мереж, що обмежують пропускну здатність трубопроводів;
  • здійснювати щорічний аналіз, оцінку та поліпшення роботи мереж та об’єктів;
  • спрогнозувати подальший розвиток та обслуговування мереж, їх модернізацію та оновлення;
  • геоінформаційна система дозволить зібрати всі дані в єдиному електронному комплексі, щоденно оновлювати інформацію про елементи мережі, грамотно та ефективно налагодити взаємодію всіх підрозділів підприємства.

Проект реалізується за кошти міського бюджету і є прямою високотехнологічною інвестицією в розвиток КП «Луцькводоканал».  Очікуваний економічний ефект від впровадження геоінформаційної системи дозволить підприємству вивільнити мільйони гривень, значно знизити відсоток витрат води в системі та раціонально використовувати енергетичні ресурси, оптимізувати технологічні процеси, що також суттєво знизить витрати підприємства.

З-поміж інших численних переваг геоінформаційної системи – можливість економії енергетичних ресурсів із допомогою зменшення надлишкової води, що подається споживачам, визначивши точний розподіл тиску, місць надмірного або недостатнього водопостачання, супутніх втрат тощо. Оперативна обробка аварій водоводів і колекторів дозволить швидко усувати наслідки та відновлювати оптимальну структуру мережі. Система забезпечить можливість контролювати потоки і напрямки питної води, визначати проблемні зони, ввести чіткі розрахунки та планувати подальші кроки, спрямовані на поліпшення послуг.

Наразі готовність введення в дію геоінформаційної системи (ГІС) на підприємстві КП «Луцькводоканал» – близько 80 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів